Eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte el Románia a házigazdák ellen


Kovács Mátyás nagy sorozata is megszakadt, de a bennmaradás még elérhető.

Eddigi legsúlyosabb vereségét szenvedte el ezen a világbajnokságon a román férfi jégkorong-válogatott, amely szerda este 7:0-ra kikapott a házigazda Nagy-Britanniától a Nottinghamban zajló 1/A divíziós vébén.

Ugyan végig többet támadott Nagy-Britannia – ezt mutatja a 43-13-as kapura lövési arány is – a 13 székely hokist a soraiban tudó román válogatott védelme sokáig remekül állta a sarat. Ezt bizonyítja, hogy az első harmadban nem született gól, mi több, az első brit találatig 31 percet kellett várni. Négy percen belül viszont ezt további kettő követte, innentől kezdve pedig már nem volt megállás – Nagy-Britannia végül 7:0-ra nyert.

Ez egyben azt jelenti, hogy megszakadt Kovács Mátyás remek sorozata, a Brassó Corona játékosa ugyanis ezt megelőzően mindhárom találkozón betalált.

Veresége ellenére Románia még teljesítheti a célját, elkerülheti a kiesést. Minden az utolsó fordulóban dől el, amikor a 3 pontjával utolsó előtti román csapat a jelenleg második, feljutásra hajtó Lengyelországgal csap össze, az utolsó, kieső helyen álló Litvánia pedig a szintén 3 pontos Dél-Koreával mérkőzik meg.

A csoportot Nagy-Britannia vezeti 11 ponttal, megelőzve a 10 pontos Lengyelországot, a 9 pontos Olaszországot, az egyaránt 3 pontos Dél-Koreát és Romániát, valamint a pont nélkül álló Litvániát.

fotók: www.iihf.com

 

A rovat legfrissebb hírei