Taroltak az erdélyi csapatok az alsóházban, megmenekültek az egyenes kieséstől


A három erdélyi csapat 5:0-s gólkülönbséggel zárta az alsóházi rájátszás utolsó előtti fordulóját.

Remekeltek az erdélyi csapatok a SzuperLiga alsóházi rájátszásának 8., utolsó előtti fordulójában: úgy nyertek mind a hárman, hogy még gólt sem kaptak. Ráadásul győzelmével Kolozsvári Universitatea biztossá tette bennmaradását, az Aradi UTA pedig, hogy elkerülte az egyenes kiesés rémét.

A győzelmek sorát azonban a Hermannstadt kezdte, amely már biztos bennmaradóként lépett pályára a Petrolul otthonában. A mérkőzés egyetlen találatát Daniel Paraschiv lőtte a 61. percben büntetőből azt követően, hogy az első félidő derekán 4 méterről képes volt kapu mellé fejelni. A nagyszebeniek szerencséje, hogy az 54. percben Paul Papp is közelről is centikkel a kapu mellé bólintott, így az erdélyiek zsinórban másodszor maradtak kapott gól nélkül és két mérkőzés után tudtak ismét betalálni.

A Kolozsvári Universitateának győznie kellett ahhoz, hogy bebiztosítsa biztos bennmaradását. Ennek ellenére a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Chindia előtt adódott az első nagy gólszerzési lehetőség, de a 11. percben Andrei Gorcea bravúrral védeni tudta Doru Popadiuc lövését. Az U vette az adást és a 34. percben megszerezte a vezetést: egy bal oldali akció után ketten is továbbengedték a középre passzolt labdát, Martin Remacle pedig a tizenhatos vonaláról a jobb alsó sarokba lőtt. A 65. percben egy újabb bal oldali támadás és egy szép testcsel után Dan Nistor tette biztossá a kolozsvári győzelmet és biztos bennmaradást.

Leginkább az UTA küzdött meg a győzelemért, az aradiak a már biztosan kiesett és tökutolsó Mioveni otthonában bizony nem kis szerencsével nyertek. Az első órában a hazaiak voltak veszélyesebben, de két hatalmas ziccert is elpuskáztak: a 33. percben Nicolae Carnat 12 méteres lövését védte bravúrral Florin Iacob, majd a 60. percben Alexandru Buziuc lőtt hat méterről kapu fölé. A Mioveni csatárai után a kapuson volt a sor, hogy megajándékozza az UTA-t: a 63. percben Valentin Sima rosszul mozdult ki a kapujából egy szögletnél, Erion Hoxhallari pedig közelről a hálóba fejelt. A győzelmet Virgiliu Postolachi biztosította be a 92. percben, a moldovai válogatott csatár Rares Pop kiugratása után lőtt jobb külsővel a kapuba.

Győzelmével az UTA elkerülte az egyenes kiesést, az osztályozót viszont aligha fogja. Jelenleg három ponttal maradnak el a Botosani mögött, de az utolsó fordulóban az aradiak az alsóházat vezető FCU Craiovához látogatnak, míg a Botosani a Miovenit fogadja.

Egy fordulóval a vége előtt tehát a Hermannstadt 31 ponttal a 4., a Kolozsvári Universitatea 30 ponttal az ötödik, az UTA pedig 25 ponttal a 7. helyen áll. Az utolsó fordulóban a nagyszebeniek a kolozsváriakat fogadják, az erdélyi derbi tétje az alsóház 4. helye. Sőt, amennyiben a Voluntari kikap a Chindia vendégeként, akkor akár a dobogó is összejöhet.

fotó: www.facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei