A ráadások és a VAR döntött az erdélyi derbin Videó


A kolozsváriak trénere azon a pályán tért vissza, ahol három hónappal ezelőtt elbúcsúzott.

A Hermannstadt és a Kolozsvári Universitatea is betalált egymás ellen a félidők ráadásaiban, a SzuperLiga 7. fordulójának erdélyi rangadója pedig 2:2-es döntetlenre végződött Nagyszebenben. Érdekesség, hogy ez volt zsinórban a harmadik forduló, amelyben erdélyi derbit rendeztek (volna): az 5. fordulóban ugyanis a Sepsi európai kupaérdekeltsége miatt elmaradt a Kolozsvári CFR elleni összecsapás, a 6. játéknapon viszont a Sepsi éppen a Hermannstadtot fogadta, a Kolozsvári Universitatea pedig a városi rivális CFR-t.

De térjünk vissza Nagyszebenbe, abba a stadionba, amelyben Ioan Ovidiu Sabau utoljára ült az U kispadján, méghozzá május 24-én, a Román Kupa Sepsi ellen büntetőkkel elveszített döntőjében. A korábbi román válogatott ezt követően lemondott, helyére pedig Anton Petrát nevezték ki. Akinek mindössze 6 forduló jutott, 1 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség után pedig mennie kellett. Helyére elődje, Sabau került.

A Hermannstadt kezdte jobban a meccset, Gabriel Iancu révén gólt is lőtt, csakhogy lesről, így a játékvezető érvénytelenítette azt. Nem ez volt az egyetlen fontos döntése azonban a sípmesternek, néhány perccel később a VAR-ral közösen vizsgálták, hogy Vlad Mutiu elütötte-e Daniel Popát, vagy a vendégek csatára szimulált. A perdöntő visszajátszást azonban nem tudtak mutatni a bírónak, így a büntető elmaradt.

A 35. percben aztán ismét gólt szerzett a Hermannstadt, ezúttal ráadásul szabályosat: Daniel Paraschiv 13 méterről vágta a hálóba a védőkről lepattanó labdát (1:0).

Sokáig úgy tűnt, ez lesz az első félidő végeredménye is, csakhogy a 44. perc után három gól is született. Előbb Bogdan Mitrea egyenlített ki egy szöglet után fejjel (1:1), három perccel később Daniel Popa már a vezetést is megszerezte a vendégeknek az ötösről leadott lövéssel (1:2). Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a 45+5. percben Paraschiv egyenlített ki éles szögből leadott fejessel, csakhogy előtte Silviu Balaure leshelyzetben támadta a labdát, megzavarva a védőjét…. jól döntött a bíró azzal, hogy nem adta meg a gólt.

A szünet után annyi sem történt, mint az első félidő ráadásában - mígnem a 92. percben, egy szöglet után Alexandru Oroian állítás nélkül bombázta vissza a kifejelt labdát jó 22 méterről, egyenesen a kolozsvári kapuba (2:2).

A mérkőzés érdekessége, hogy a régi időket idézve a két csapat kezdőjében összesen két légiós szerepelt - mindkettő a Hermannstadtban. Ráadásul a cserék között is csak egy-egy külföldi lépett pályára.

 fotó: lpf.ro

A rovat legfrissebb hírei