Kolozsvári győzelem Aradon Videóval


A vendégek nyerték a forduló nyitómeccsét jelentő erdélyi derbit.

Erdélyi derbivel kezdődött a román labdarúgó SzuperLiga 9. fordulója, amelyen a fölényben játszó Kolozsvári Universitatea 1:0-ra nyerni tudott az Aradi UTA otthonában.

Az aradiaknál a Rapidtól kölcsönvett Claudiu Micovschi, a Kolozsvárnál pedig a Farultól igazolt Kevin Doukouré, a városi rivális CFR-től elcsábított Andrei Peteleu, valamint a CSU Craiovától kölcsönkapott George Campanu rögtön kezdőként mutatkozott be új csapatában, a szintén a CFR-től elhozott Robert Silaghi pedig csereként állt be a vendégeknél.

Volt idejük a szurkolóknak mindezt megbeszélni, hiszen a Bogdan Vatajelu és Campanu lövései mellett az első félidőben mindössze egy igazán komoly gólhelyzet alakult ki: Marcelo Freitas bambult el saját kapuja előtt, Ovidu Bic lecsapott a labdára, 3 méterről kapura lőtt, de Florin Iacob a kapufára mentett.

Az Arad? A szünet után egy jobb oldalról érkező beadást Micovschi lőtt szép mozdulattal kapura, Andrei Gorceának nagyot kellett védenie. Ezt követően aztán ismét a vendégek helyzetei következtek, a 81. percben pedig a vezetést is megszerezték: Gabriel Simion 20 méteres lövését Iacob csak középre tudta kiütni, egyenesen Daniel Popa elé, aki a hálóba lőtt (0:1).

A 81. percben nem várt segítséget kaptak a hazaiak, amikor Campanu leköpte ellenfelét és a VAR-vizsgálat után pirosat kapott, de az eredmény nem változott. Az UTA ezzel elszenvedte az 5. vereségét a szezonban, zsinórban a másodikat, az U pedig megszerezte 2. győzelmét – az elsőt Ioan Ovidiu Sabau vezetésével.

A folytatásban szombat este 21.00 órakor a Sepsi a CSU Craiova vendégeként kísérelheti megvédeni veretlenségét, majd vasárnap délután 17.00 órakor a Hermannstadt a Voluntarit fogadja, hogy aztán a fordulót hétfő este 21.30-as kezdettel a CFR zárja hazai pályán a Petrolul ellen.

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad

A rovat legfrissebb hírei