Egy gól is elég volt a CFR egymást követő negyedik győzelméhez Videó


A kolozsvári együttes feljött a második helyre.

A Kolozsvári CFR győzelmével ért véget a román labdarúgó SzuperLiga 9. fordulója, miután a vasutasok hazai pályán 1:0-ra fölülmúlták a Petrolul együttesét.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Jair ígéretes pozícióból kapu mellé lőtt. A kolozsváriak viszont jóval hatékonyabbak voltak, a 12. percben egy jobb oldali beívelés után a védők nem tudtak felszabadítani, a labda ide-oda pattant, majd Durel Avounou elé került, aki 19 méterről kapura tűzte. Mivel Lukas Zima kapus mellényúlt, a labda a kapuban kötött ki (1:0).

A folytatásban Zima valamit jóvátett hibájából Arlind Ajeti fejésénél, majd Razvan Saván volt a sor, aki Bart Meijers és Alexandru Musi elől is tisztázott, majd a félidő úgy ért véget, ahogy kezdődött: Jair helyzettel. A brazil támadó szabadrúgását ezúttal Sava védte.

Túl sok esemény a szünet után sem történt, kivételt ez alól Ciprian Deac kapufája jelent, a kolozsvári csapatkapitány a 62. percben jó 18 méterről tekert szép mozdulattal a bal oldali alumíniumra. A 91. percben aztán közel került az egyenlítéshez a Petrolul, Jair szöglete után Paul Papp fejelt kapura, de Sava bravúrral védeni tudott.

A CFR megszerezte zsinórban 4., összességében pedig 6. győzelmét a szezonban, aminek köszönhetően a bajnoki tabellán 19 ponttal feljött a második helyre a 21 pontos FCSB mögé és a 17 pontos CSU Craiova elé. A Sepsi a 6. helyen áll 12 ponttal, a Hermannstadt ugyanennyi egységgel a 7., a Kolozsvári Universitatea 10 ponttal a 9., az Aradi UTA pedig 7 ponttal 15., azaz utolsó előtti helyen áll.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei