UTA: Hármat egy csapásra! CFR: egy alapember távozott!


A romániai átigazolási időszak utolsó napján nagy volt a mozgás a Maros partján.

Azt, hogy az Aradi UTA csapata aktív játékos az átigazolási piacon, legalább a szezon eleje óta tudjuk. Ezt bizonyítja a tény, hogy a romániai átigazolási időszak utolsó napján, hétfőn, három transzfert is nyélbe ütött: két játékos érkezett, egy távozott és az amúgy is méretes keret tovább bővült.

A hétfői első bejelentés szerint az UTA leigazolta a Sepsi korábbi csatárát, Alexandru Tudoriét. A 28 éves ék az őszt a szaúd-arábiai Al-Adalah együttesénél töltötte, előtte viszont megfordult a Galac, a Steaua, a CSU Craiova, a Voluntari és a Sepsi, valamint az orosz Arsenal Tula együtteseiben. A román élvonalban 52 gól és 10 assziszt szerepel a neve mellett. Érdekesség, hogy a Román Kupa legutóbbi három kiírását megnyerte: előbb a Craiovával, aztán kétszer a Sepsivel…

A következő bejelentésnek már valószínűleg nem örültek ennyire a csapat szurkolói, hivatalossá vált ugyanis, hogy a csapat üdvöskéje, Rares Pop a Rapidhoz szerződik. De majd csak a nyáron. A 18 éves szélső már 52 élvonalbeli mérkőzést tudhat maga mögött, ezeken 6 gólt lőtt és négyet készített elő, nem véletlenül tartják a jövő nagy reménységének.

Egy fiatal játékos viszont érkezett is a Rapidtól – egyelőre nyárig kölcsönben: Catalin Vulturar ugyanis visszatér nevelőegyesületéhez. A most 19 éves játékos 2018 decemberében, mindössze 14 évesen mutatkozott be az UTA színeiben egy második osztályú bajnokin, ezzel azóta is ő a klub legfiatalabb debütálója. Vulturar azóta megjárta az olasz Lecce utánpótlását, majd a Rapidot, de a felnőttek között csak az UTA-ban kapott lehetőséget: három második osztályú és egy kupameccsen.

A CFR elengedte alapemberét

Szűkítette viszont keretét a Kolozsvári CFR, amely együttes két év után elengedte Lovro Cveket a kazah Ordabaszi csapatához. A 28 éves horvát középpályás 2022. márciusában érkezett az ukrán Zorja Luhanszk csapatától és 77 mérkőzésen lépett pályára a CFR bordó-fehér mezében, ezeken 3 gólt és ugyanannyi asszisztot jegyzett. Az egyszeres román bajnok játékos ingyen jött és ugyanúgy távozott, pedig ebben a szezonban is 24 mérkőzésen számítottak rá.

A rovat legfrissebb hírei