Bukarest kontra Erdély: indul a küzdelem


A barcasági központban rendezik a hétvégén a radikálisan megreformált bajnokság első játéknapját.

A hétvégén startot a román férfi vízilabda bajnokság Brassóban. A pontvadászat egyik érdekessége, hogy a szakszövetség gyökeresen megváltoztatta a kiírást, a másik pedig, hogy a mezőny földrajzilag könnyűszerrel elkülöníthető egymástól: Brassóban négy fővárosi és négy erdélyi klub csapat száll majd vízbe.

A bukaresti Sportul Studentesc és az Aradi AMEFA összecsapása nyitja péntek délután a bált. Ezt követi még aznap két bukaresti gárda, a Steaua és a Rapid mérkőzése, majd a címvédő Nagyváradi VSK következik a bukaresti Dinamo ellen, a napot pedig a házigazda Corona VSK és a Kolozsvári Politehnica zárja. Szombaton egyenesen nyolc mérkőzést láthatnak a vízilabda szerelmesei, a selejtezőkörnek is beillő forduló pedig vasárnap újabb négy összecsapással zárul.

A lebonyolítás némileg bonyolultra sikeredett (elnézést kérünk a gyenge szójátékért), az idei kiírás ugyanis két selejtezőkörrel kezdődik. Egy hét múlva a moldvai Foksányban találkoznak a csapatok, ezt követően pedig kialakul két értékcsoport. Az első négy helyezett a felsőházban folytatja majd a küzdelmeket, a másik négy csapat pedig az alsóházban.

A folytatásban a második szakaszban a csapatok oda-vissza megmérkőznek egymással. Ez mindkét értékcsoportban 6 fordulót és 12 meccset jelent. Az első értékcsoport első két helyezettje alanyi jogon bejut az elődöntőbe, a többiek pedig…

A 3. szakaszban a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel vív 3 meccsből álló negyeddöntőt. Az első – és ha szükséges – a harmadik meccset a előrébb rangsorolt csapat otthonában rendezik.

A 4. szakasz tulajdonképpen az elődöntők szakasza. Itt három győzelem szükséges a döntőbe jutáshoz. A finálé és a kisdöntő szintén három nyert meccsig tart. A helyosztók két megnyert mérkőzés után dőlnek majd el.

fotó: facebook.com/CSMOradeaPol

 

A rovat legfrissebb hírei