Nem megy a Jászvásár ellen a CFR-nek Videók


A bajnoki tabella első négy helyezettje képtelen volt nyerni a visszavágók első körében.

Elkezdődött az alapszakasz visszavágóinak köre a román élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, a Liga1-ben. A 14. forduló igazi totógyilkos eredményeket hozott, a bajnoki tabella első négy helyezettje közül senki sem tudott nyerni.

A listavezető és címvédő Kolozsvári CFR négy nappal az Európa Liga csoportkörében Rennes-ben aratott 1-0-ás győzelmét követően csak hétfőn lépett pályára a bajnokságban a Jászvásár csapata ellen. A találkozón Dan Petrescu vezetőedző több alapembert is pihentetett, így Ciprian Deac és Mihai Bordeianu csak csereként, Andrie Burca, Emanuel Culio, Billel Omrani, Lacina Traoré pedig még úgy sem kapott lehetőséget. Ennek ellenére Valentin Costache révén a kolozsváriak már a 10. percben vezetést szereztek. A hét nyeretlen mérkőzés után lévő Iasi viszont még a szünet előtti pillanatokban kiegyenlített Juan Passaglia révén, majd a 76. percben Adria Gallego góljával a győzelmet is megszerezte - Giedrius Arlauskis hathatós segítségével. Továbbra sem megy tehát idegenben a bajnoknak, amely vendégként immár öt bajnoki óta képtelen nyerni, mi több, ezek közül hármat el is veszített. És nem megy a bajnoknak a Jászvásár ellen sem, amely négy pontot rabolt el idén a vasutasoktól.

Az élbolyhoz tartozó másik erdélyi gárda, a Medgyes továbbra sem találja szezon elején mutatott jó formáját – ámbár az is lehet, akkor teljesített erőn felül. A lényeg, hogy Edward Iordanescu gárdája a legutóbbi hat fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni. Ezúttal hiába szerzett vezetést a 64. percben Sergiu Bus góljával, a házigazda Targoviste a hajrában egyenlíteni tudott, így az újonc otthon tartott egy pontot.

 És ha azt mondtuk a Medgyesre, hogy nincs jó formában, akkor mit mondjunk a nagyszebeni Hermannstadtra, amely a legutóbbi hat bajnokiján nem hogy győzni nem tudott, de még gólt se rúgott. A stadion korszerűsítési munkái miatt marosvásárhelyi száműzetésben játszó Hermannstadt ezúttal ráadásul jókora pofonba szaladt bele a megállíthatatlanul futballozó Florinel Coman vezette FCSB ellen. A 21 éves játékos két gólt maga szerzett, kettőt pedig előkészített, így a bukarestiek 4-0-ra nyerni tudtak. A játékosként korábban a Ferencvárosban is megforduló Eugen Neagoe egyelőre nem tudott csodát tenni a nagyszebeniek kispadján, irányításával második meccsen sem szakadt meg a gólcsend.

Ami a tabellát illeti, a CFR továbbra is vezeti a bajnokságot 27 ponttal, köszönhetően annak, hogy a 25 pontos Viitorul is kikapott, a 24 pontos Craiova pedig döntetlent játszott. A Medgyes 22 egységgel a negyedik, ám a 7. helyen álló FCSB is csak 6 ponttal marad el a kolozsváriak mögött. A döntetlenkirály Sepsi (14 forduló, 10 iksz) 16 pontjával a 10., a Hermannstadt pedig 12 pontjával a 12. helyen áll a 14 csapatos bajnokságban.

fotó: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial

A rovat legfrissebb hírei