Ez büntetőt ért Bukarestben! Videók


Kamu tizenegyessel egyenlített a FCSB a Sepsi ellen, második félidőben hengerelt a CFR.

Őrzi vezető pozícióját a bajnoki tabellán a címvédő CFR, miután a kolozsváriak 3-0-ás győzelmet arattak az újonc Clinceni ellen. A 15. forduló legtöbbet emlegetett mérkőzése azonban a FCSB és a Sepsi összecsapása, amelyen a bukarestiek meglehetősen könnyű síppal befújt tizenegyessel tudtak csak egyenlíteni a székelyföldi gárda ellen. Ez pedig a vég kezdete lett a vendégek számára.

„Azt hittem, sárgát kapok szimulálásért, azért fúj a bíró. Nem gondoltam, hogy ezért tizenegyest ítél”, mondta az eset után meglepő és dicsérendő őszinteséggel maga a „szabálytalanság elszenvedője”, Florin Tanase, aki Stefan Velevvel ütközött a büntetőterületen belül. „Szó sem lehet tizenegyesről! Ez támadószabálytalanság volt!”, fogalmazott a Telekom Sport rutinos kommentátora, Emil Gradinescu is. És hasonlóan vélekedik az esetről az egyetlen román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor cikkírója is (az eset 2.12-től látható).

Mindez persze nem akadályozta meg Harlem Gnohérét abban, hogy az 56. percben kiegyenlítse Goran Karanovic 27. percben szerzett gólját. A lelkileg kissé megzuhant Sepsi pedig négy perccel később már hátrányban volt: a hetek óta pazar formában játszó Florinel Coman egyéni akció végén passzolt a középen érkező Tanase elé, aki beállította a 2-1-es végeredményt.

Az első félidőben megizzadt a meglepően kulturáltan és szervezetten játszó Clinceni ellen a CFR, a szünet után azonban Emmanuel Culio büntetője (52.) beindította a bajnoki hengert. Az egyre inkább formába lendülő Lacina Traoré negyed órával később megduplázta a kolozsváriak előnyét, a végeredményt pedig Ciprian Deac állította be a 71. minutumban – megmentve ezzel Traorét, aki majdnem elszórakozta az ajtó-ablak ziccert.

A tabellán továbbra is a CFR áll az élen 30 ponttal, 3 egységgel megelőzve a Viitorul gárdáját. A 23 pontos Medgyes az ötödik, a 16 pontos Sepsi a 10., a 13 pontos Hermannstadt pedig a 12. helyen várja a folytatást.

fotó: fcsb.ro

A rovat legfrissebb hírei