Képtelenek nyerni! Videókkal!


Ugyanannyi volt a kihagyott büntetők, mint a gólok száma Nagyszebenben!

Nem az erdélyi csaptok fordulója volt a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 16. játéknapja: egyedül a Medgyes tudott nyerni, a Kolozsvári CFR és a Hermannstadt ikszelt, a Sepsi pedig kikapott. Más kérdés, hogy a szentgyörgyiek pont a medgyesiek ellen szenvedtek vereséget hazai pályán.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a négy erdélyi gárda nem gyakran nyer mostanában. A Sepsi immár hat forduló óta képtelen három ponttal zárni egy találkozón és összességében is csak két (!) győzelme van 10 (!!) döntetlenje mellett! Nála is siralmasabb a Hermannstadt mérlege, a nagyszebeniek immár 8 (!!!) bajnoki óta nyeretlenek, szeptember elsején ünnepelhettek utoljára győzelemnek, hatszor még gólt sem tudtak lőni. Kész csoda, hogy ennek ellenére is összekapartak 5 pontot. A remekül startoló Medgyes is alaposan visszaesett, ezt jelzi, hogy legutóbbi nyolc bajnokijából csak kettőt tudott megnyerni – legutóbb a hétvégén a Sepsi OSK-át Sepsiszentgyörgyön.

A kakukktojást a Kolozsvári CFR jelenti, ami érthető is, tekintve, hogy a bajnokság címvédője és jelenlegi listavezetője, továbbjutásra áll az Európa Liga csoportkörében. És nem mellékesen az ország második legnagyobb költségvetésével gazdálkodhat. Csakhogy…

A kolozsvári vasutasoknak lassan fóbiájuk lesz az idegenbeli mérkőzésektől, a kincses várostól távol immár hat bajnoki óta képtelenek nyerni. Igaz, olyan ellenfelei voltak, mint a „döntetlenkirály” Sepsi, a 2015-ös bajnok Astra, a bajnoki aspiráns Craiova és FCSB, vagy éppen legutóbb az egyre jobb formát mutató Dinamo. Utóbbi meccs statisztikáihoz az is hozzátartozik, hogy Dan Petrescu mindössze három olyan embert jelölt a kezdőbe, akik csütörtökön legyőzték a francia Rennes-t az Európa Ligában: a kapus Giedrius Arlauskist, a középső védő Kevin Bolit, valamint a csapatkapitány Camorát.

Az előző fordulóban megszakadt a Hermannstadt hat bajnoki óta tartó gólképtelenségi sorozata, a nagyszebeniek pedig ezúttal is betaláltak: a horvát Gabriel Debeljuh a 45. percben egyenlítette ki Vlad Achim 14. percben értékesített tizenegyesét. Érdekesség, hogy a találkozón további két büntetőt ítélt meg a játékvezető, ám mindkettő kimaradt: a hazaiak részéről a 40. percben Ionut Petrescu, a vendégek oldaláról pedig a 78. minutumban Gabriel Iancu hibázott. Előbbi esetben Catalin Cabuz védeni tudott egykori csapata ellen – a büntetőt, majd az ismétlést is- , utóbbi esetben pedig a kapufa mentette meg a hazaiakat az újabb vereségtől, akik ráadásul Ionut Petrescu kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek.

Az éllovasok hullámzó teljesítményének köszönhetően egyre szorosabb az élboly, hisz a 31 pontos, listavezető CFR és a hatodik Megyes között alig 5 pont a különbség. Az utóbbi hetek nyertese egyértelműen a FCSB, amely az utolsó helyről megindulva már az ötödik, alig 4 ponttal lemaradva a CFR mögött, a bajnokot pedig 2 pont hátránnyal a Viitorul, három pont lemaradással pedig az Astra és a Craiova párosa követi. A Sepsi 16 egységgel alig a 11. helyen áll, míg a Hermannstadt – pontszerzése ellenére – visszaesett a 13., utolsó előtti helyre.

fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei