Újból kifogtak a galaciak a csíkiakon


A Csíkszeredai Sportklub hátránya hét pontra duzzadt a Galaci VSK-val szemben a román jégkorong-bajnokságban.

Nem sűlt jól el a Csíkszeredai Sportklub számára a Galaci VSK elleni román jégkorong bajnoki páros mérkőzés. Az első, kedd esti, mérkőzésen háromgólos vereséget szenvedtek a kék-fehérek, amelyért igyekeztek visszavágni szerda este.

A rangadó pedig ezúttal is remekül indult csíki szempontból hiszen Rokaly Norbert passza után Bíró Tamás a második percben megszerezte a vezetést. Ám a galaciak, akárcsak egy nappal korábban, hárommal válaszoltak alig nyolc perc leforgása alatt. A harmad második fele az egyre megsűrűsödő kakaskodásokról szól, ahol a csapatok felváltva voltak előnyben-hátrányban. A harmad végén Makszim Ribalko pedig fejelési szándékért azonnal 25 percet kapott.

A fórral a haramd végéig még nem tudott mit kezdeni a Sportklub, nem úgy a második felvonás elején. A 23. percben előbb Taratuhin, majd Shalla talált be kiegyenlítve az állást. Ekkor a Sportklub szurkolói azt hihették volna, hogy innen egy új meccs kezdődik, de nem így lett. A Galaciak bő egy percen belül visszavették a vezetést, majd  meccs második felébe átlépve 13 (!) másodperc alatt kétszer is betaláltak Adorjánnak egy-egy kontra végén. Igyekezett a Sportklub, hogy végül Shalla gólja már „csak” mínusz kettőt jelentsen.

A záró felvonásban apránként kezdett elfogyni a Galac, ami annak is köszönhető volt, hogy Salló a 42. percben visszahozta a csíki reményeket. A folytatásban egykapus játék folyt, de Onodit remekül védték a vendégek, igyekeztek lezárni a passzsávokat. Salló előtt így is ott volt a lehetőség, de lökete a vason csattant. Az utolsó 2 percre Jason Morgan időt kért, Adorjánt lehozta és hat az öt ellen próbálkozott. A húzás nem jött be, a vendégek megoldották a feladatot és hat ponttal távoztak Csíkszeredából.

A Galac megerősítette vezető helyét a román bajnokságban és immár 40 egységnél tart, míg a Sportklub maradt 33-al a második pozícióban.

Román bajnokság, eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK 5–6 (1–3, 3–3, 1–0)
Gólszerzők: 
Bíró T. (2.), Taratuhin (23.), Shalla (23., 38.), Salló (42.), illetve Pajor (6.), Mikhail Ribalko (7.), Szkacskov (9., 25., 34.), Machala (34.).

A rovat legfrissebb hírei