Lenullázták a Brassót


Magabiztos győzelmet aratott az Erste Liga címvédője a Brassói Corona elleni bajnoki meccsen.

A Debreceni DEAC ellen elszenvedett vereség, illetve a Megyei úton aratott parádés győzelmet követően nem kisebb kihívás előtt állt a Brassói Corona, minthogy a címvédő Ferencváros-Telekom ellen vegye fel a harcot.

A kezdeti oda-vissza hokit követően a házigazda Ferencváros fokozatosan átvette a játék irányítását és a 8. percben Kulmala góljával megszerezte a vezetést. A gól után inkább mezőnyjáték folt, kegyetlenül gyötörték egymást a csapatok, hogy végül az újabb találatot a házigazdák vigyék be Nagy Gergő révén.

A fordulás után a Brassó magára talált, feljebb tolták a soraikat, így sorra dolgozták ki a helyzeteket, de eredménytelenül. Négy perc játék után Tóth Gergő kapott két percet szabálytalan testjátékért, így még merészebbek lettek a vendégek, de egy Fowlie helyzeten kívül nem igazán tudtak érvényesülni. A kihagyott helyzetek, szokás szerint visszafelé sültek el és a Fradi két góllal büntetett lehiggasztva a vendégeket.

Az utolsó harmadban inkább egymást gyűrték a felek, mintsem hogy veszélyeztessék a másik csapat kapuját. A Fradi magabiztosan tartotta az eredményt, míg a Corona nem tudott megújulni, így a vége 4–0-ás hazai siker lett.

Erste Liga, eredmény

Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 4–0 (2–0, 2–0, 0–0)
Gólszerzők:
Kulmala (8., 35.), Nagy G. (18.), Tóth A. (29.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei