Fradi nyerte a csúcsrangadót


Az alapszakasz utolsó Ferencváros – Csíkszereda mérkőzésen először tudott nyerni a címvédő. A Brassó és a Gyergyói HK hazai pályán hozta a győzelmet.

 Három mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Ligában, ahol többek között az idény csúcsrangadója, a tavalyi idény két döntőse, a Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub összecsapás is terítéken volt. Kiegyenlített, kemény meccsre lehetett számítani, annak ellenére, hogy a csíkiak az alapszakasz során az eddigi három meccsüket behúzták. Az utolsó revansot akart venni a Fradi.

A rangadó jó iramban indult, egyik csapat sem óvatoskodott. A Csíkszereda került emberelőnybe a 9. percben, ám ebből ezúttal a Fradi jött ki jobban: Tóth Richárd korongszerzése után Switzer talált be. A következő szeredai fór is kimaradt, aztán a hazaiak játszhattak kettős fórban, és Nagy Gergő élt is az óriási eséllyel. Nem csökkent a lendület a második harmadban sem, mindkét kapusnak volt dolga. A vendégek egyre veszélyesebb akciókat vezettek, és végül a 33. percben összejött a szépítés: Pelley használta ki a védők hibáját. Az FTC két perc után válaszolt is: Farkas tette vissza a korongot a kapu mögül, Tóth Gergő pedig jól érkezett és nem hibázott. Az utolsó harmadban egymást érték a kiállítások – véleményes kiállítások, mindkét oldalon –, egy darabig újra kettős fórban próbálkozhatott a Fradi, de ezúttal nem használta ki. Bíró Tamás, majd Shalla is 2+10 percet kapott, így a vendégek felzárkózása nem sikerült. Bő két perccel a vége előtt a kapus lehozatalát is megpróbálta a Sportklub stábja, de Switzer üreskapus gólja mindent eldöntött.
 
A címvédő idén először győzte le a listavezetőt. A Csíkszereda előnye így is 21 pont, igaz, öt meccsel többet játszott riválisánál.
 
A dobogóért harcoló csapatok – Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák – meccsén az első harmad sok helyzetet hozott, de gólt nem, mindkét kapus jól védett. A Brassó szerzett vezetést a 29. percben Armstrong révén. A DAB-nak ekkor több lehetősége, volt, de egyikkel sem tudott élni. És ez így maradt az utolsó harmadban is, a vendégek emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni. Sőt, másfél perccel a vége előtt a fór mellé kapusukat is levitték, de Brown korongszerzés után betalált. A Brassó idén már harmadszor győzte le az Acélbikákat, a különbség pedig 4 pontra nőtt a két csapat között.
 
Az alsóházban a Gyergyói HK a Hokiklub Budapestet fogadta, győzelmi kényszerben, ám az első harmadban nem született gól, aztán a második elején nagy esélyt kapott a Gyergyó, mert kettős fórban támadhatott, de Kiss jól védett. A Hokiklub a meccs derekán bő két perc alatt kétszer is büntetett: előbb fórban Pihlqvist, majd Szűcs volt eredményes. A hazaiak nagy rohamot indítottak az egyenlítésért, és ez már a 46. percre össze is jött Péter Zsolt és Góga találatával. Előbb a fővárosiak, aztán a hajrában a Gyergyó játszhatott fórban, ám egyik csapat sem tudta megszerezni a győztes gólt. A ráadásban a Gyergyó került ismét fórba, és ezzel Mathew Rupert tudott élni a 64. percben.
 
Erste Liga, eredmények
 
Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Switzer (10., 59.), Nagy G. (20.), Tóth Gergő (35.), illetve Pelley (33.)
 
Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Gólszerzők: Armstrong (29.), Brown (60.)
 
Gyergyói HK – Hokiklub Budapest 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 1–0) – h.u.
Gólszerzők: Péter Zs. (44.), Góga (46.), M. Rupert (64.), illetve Pihlqvist (30.), Szűcs (32.).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei