Élen állva közel a feljutás


Drámai hajrával szerezték meg újabb győzelmüket a román hokis lányok.

A Szófiában zajló divízió 3-as világbajnokság negyedik játéknapján megszerezte harmadik győzelmét a román női jégkorong válogatott, ezzel pedig csoportja éléről várja az utolsó fordulót. Ami ennél is fontosabb, továbbra is versenyben van a feljutásért.

A George Pogăcean és Nagy Béla által felkészített csapat vasárnap Litvániával csapott össze a bolgár fővárosban. Az első harmad komoly román fölényt, a második és harmadik viszont már kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott, amelynek köszönhetően másfél perccel a vége előtt 2-2-re álltak a felek, miután Antal Krisztina és Csiszér Tímea góljaira előbb Klara Miuller, majd Anastasija Sersniova válaszolt. Ekkor érkezett aztán Oprea Alina, aki 66 másodperc alatt kétszer is betalált, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

A Román Jégkorong Szövetség értékelése szerint a válogatott legjobbja ezen a mérkőzésen Máthé Blanka volt.

A Dél-afrikai Köztársaság elleni 11-4-es kiütéses siker, a Hongkong elleni 2-1-es, hosszabbításban elért győzelem és a házigazdák ellen 4-3-ra elszenvedett vereséget követően Románia tehát ismét győzni tudott, ezzel pedig a csoport éléről várja a keddi, a feljutás szempontjából döntő fontosságú mérkőzést a második helyezett Belgium ellen.

fotó: facebook.com/romanianicehockey

A rovat legfrissebb hírei