Meccs nélkül nem lehet vébét nyerni!


A többségében székely lányok alkotta román válogatott a siker küszöbén botlott el.

Nem jött össze a feljutás a román női jégkorong-válogatottnak, amely pedig az első helyről várta a Szófiában zajló divízió 3-as világbajnokság utolsó fordulóját. Ott viszont 4-2-re kikapott Belgiumtól, ezzel pedig nem csak a feljutást jelentő első helyről, de még a csoport második pozíciójáról is lecsúszott.
 

Ugyan Ana Voicu révén Románia szerezte meg a vezetést, a mérkőzést végig Belgium uralta, amely négy perc alatt egyenlített, majd szépen lassan magabiztossá tette győzelmét. Voicu második találata a lefújás előtti pillanatokban született, beállítva a 4-2-es végeredményt.
 

Vereségével pedig nem csak a bravúrt jelentő feljutásról maradt le a többségében székely játékosokat felvonultató válogatott, hanem Dél-afrikai köztársaság és Belgium mögött a harmadik helyen zárt. A divízió 2-be végül az a Dél-Afrika jutott fel, amely a nyitófordulóban elsöprő, 11-4-es vereséget szenvedett Románia ellen.
 

A későbbi csoportelső fölött aratott megsemmisítő győzelem mellett a román válogatott 2-1-re verte Hongkongot és 4-2-re Litvániát, míg a házigazda bulgároktól 4-3-ra, Belgiumtól pedig 4-2-re kapott ki.
 

Ha őszinték akarunk lenni, azt kell mondanunk, a feljutás irreális cél volt a lányokkal szemben és így is dicséretes teljesítményt értek el, tekintve, hogy az idei szezonban még egyetlen bajnokit sem játszottak, mivel a pontvadászat még nem kezdődött el! De a válogatott sem játszhatott felkészülési mérkőzést – mert nem volt kivel.
 

A román válogatott gólkirálya és legjobb játékosa – a Román Jégkorong Szövetség értékelése szerint –  Ana Voicu volt, aki 7 gólig jutott. Rajta kívül Csiszér Tímea 4, Elekes Ágnes és Oprea Alina 2-2, Bálint Hanga, Laczkó – Szabó Zsuzsanna, Antal Krisztina, Máthé Blanka, Popescu Magdolna és David Sonia 1-1 egy-egy gólt szerzett.
 

A divízió 3-as világbajnokság végeredménye:
1. Dél-afrikai Köztársaság 12 pont
2. Belgium 9 pont
3. Románia 9 pont
4. Bulgária 8 pont
5. Litvánia 6 pont
6. Hongkong 1 pont
 

Románia női válogatottja
Kapusok: Kurkó Anett Andrea (Csíkszeredai Sportklub) és Nadina Maria Niciu (Gyergyói Fox SK). Hátvédek: Barta Ágota, Adorján Katalin (mindketten Sportklub), Antal Krisztina, Máthé Blanka, Szopos Katalin Csilla, György Eszter Beatrix (mind Gyergyói Fox), Luana Maria Bădoiu (Bukaresti Triumf) és Adela Sârbu (Bukaresti Steaua Rangers).
Csatárok: Ana Voicu, Dávid Irisz Szonja, Laczkó-Szabó Zsuzsanna, Koncz Csenge, Sütő Orsolya, Elekes Ágnes (mind Gyergyói Fox), Popescu Magdolna, Onodi Szabina, Bálint Hanga (mind Sportklub), Alina Oprea, Caryellen Pandea-Bedrosian (mindketten Bukaresti Triumf), Csiszer Tímea (Budapesti MAC).

fotó: facebook.com/romanianicehockey

A rovat legfrissebb hírei