Brassóban kapitulált a listavezető Csíkszereda


Az év első erdélyi rangadójára Brassóban került sor, ahol a házigazda Corona remekül használta ki a Csíkszeredai Sportklub megingásait.

 Azok után, hogy úgy a Csíkszeredai Sportklub, mint a Brassói Corona nagyon simán verte a Fehérvári Titánokat a jégkorong Erste Ligában a felek Brassóban mérhették össze erejüket az év első erdélyi rangadóján.

A vendégek némiképp felforgatott hadrendbe érkeztek a Cenk alá, hiszen sérülés, eltiltás vagy épp válogatott kötelezettség miatt többen is hiányoztak – Papp, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu –, míg a légiósok közül a korábbi meccsen padoztatottak kerültek bevetésre.
 
Ennek ellenér erősen kezdett a kék-fehér alakulat és Kuljas gyorsan megdolgoztatta Polcot, aki végül a 3. perben kapitulált egy kipattanót követően. Támadásban maradt a Sportklub, de Polc ihletett formában védett. A Corona csak a 10. perc környékén kezdett kijönni a szorításból, de nem igazán találták a fogást a Sportklub játékára.
 
A második felvonásra fordult a kocka, legalábbis ami a gólokat illeti. Oda-vissza hoki kezdődött, amelyből a hazaiak jöttek ki jobban és a 24. percben egy védekezési hibát gólra váltottak. A gólt követően maradt az oda-vissza játék, ám Adorján és Polc remekelt, helyenként pedig már gólnak hitt helyzeteket, akciókat hatástalanítottak hatalmas bravúrral. A meccs felét átlépve viszont Adorján kétszer is tehetetlen volt. Előbb Brown értékesített egy szólót, majd Fowlie remekbeszabott góllal kettőre hizlalta a brassói előnyt. Nem esett össze a Sportklub és alig fél percen belül válaszoltak Rokaly Norbert góljával. A harmad hajrájában előnybe került a Brassó és már úgy nézett ki, hogy a Sportklub meglép egy kontrára, de nem így lett és a visszaforgatott korongból Gliga lőtte ki a hosszú felsőt.
 
A záró felvonásra igyekezett a Sportklub ám akciói meddőnek bizonyultak és Polc továbbra is ihletett formában védett, miként a túloldalon Adorján sem unatkozott. Az 55. percben nagy sanszot kapott a Sportklub, miután a kiugró Vesutkinnal szemben szabálytalankodtak. A megítélt büntetőt viszont az orosz csatár kihagyta. Ezt egy percen belül góllal büntette a Brassó lezárva a mérkőzést.
 
Hajtós, pörgős, helyzetekben bővelkedő rangadót játszottak a felek, amelyen a Brassó remekül élt a Sportklub védelmi megingásaival és húzta be a győzelemért járó dupla pontokat.
 
Eredmény
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (0–1, 4–1, 1–0)
Gólszerzők: Labrecque (24.), Brown (34.), Fowlie (37.), Gliga (39.), Carlson (56.), illetve Taratuhin (3.), Rokaly N. (38.).
 

A rovat legfrissebb hírei