Karaktert mutatott a Gyergyói HK


Hatalmas küzdelemre késztette a Gyergyói HK a címvédő Ferencváros-Telekomot.

A Schiller-Vasas HC ellen elszenvedett meglepő vereség után a címvédő Ferencváros-Telekom ellen lépett harcba a Gyergyói HK jégkorongcsapata az Erste Ligában. A kérdés az volt, hogy a GYHK tanult-e az egy nappal korábbi esetből, vagy könnyű prédának bizonyulnak.

Előbbi igazolódott be és ez már hasonlított arra a GYHK-ra, amelyet a szurkolók és a közeg is elvár tőlük. A meccset is jobban indította a piros-fehér alakulat, hogy apránként a Fradi is felvegye tempót. A harmad derekán mindkét csapat kapott egy-egy fórt, de a legnagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, ám egy kettő az egy elleni kontra végén Elekes lövését fogta Arany.

A második felvonásban sem változott a játék képe. A 28. percben végül megtört a jég: egy kontra végén Kulmala mattolta Cooke-ot. A gólt követően a GYHK nehéz helyzetbe hozta magát és sorozatban négy hátrány kellett kivédekezzenek, amelyet sikeresen meg is oldottak.

A záró felvonásra R. Rupert kapott egy 10 perces fegyelmit, majd testvére M. Rupert is kiült 2 percre. A két testvért rengeteget provokálták, nem csoda, hogy elszakadt a cérna náluk. A provokáció mellett viszont a játékvezetés sem volt következetes a hasonló szituációk megítélésében. Amit egyik oldalt büntettek, azt a másikon nem. A jégen viszont bizonyítani kellett volna, de hátrányban nem igazán lehetett. A harmad vége előtt 10 perccel megkapta harmadik előnyét a GYHK, de nem tudtak ezzel élni. A hajrára viszont életben maradtak a vendég remények az egyenlítésre hiszen egy ferencvárosi kiállítás után hat a négy ellen próbálkozhattak. Megvolt a sansz az egyenlítésre, de Aranyon ezen a mérkőzésen nem lehetett kifogni.

Maradt az 1–0-s ferencvárosi siker, ám a GYHK megmutatta, hogy a Vasas ellen vereség kisiklás volt és, hogy a felsőház csapataival képes egyenrangú partner lenni.

Erste Liga, eredmény
Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Gólszerző:
Kulmala (28.).

Fotó: FTC Jégkorong / facebook

A rovat legfrissebb hírei