Megaüzlet előtt a kolozsváriak?


A Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése értelmében mégis igazolhatnak a kincses város vasutasai.

A román(iai) sporttörténelem legnagyobb összegű és jelentőségű sportfinanszírozási üzlete előtt áll a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata – állítja szerdai számában a Gazeta Sporturilor napilap.

Az ország egyetlen sportnapilapja szerint ugyanis a kolozsvári egyesület a világ egyik legnagyobb cégével, a Tesla Csoporttal tárgyal. Pontosabban a csoport egyik tagjával, az Electric Visionary Aircrafttal. Azaz az EVA-val. Amely helikoptereket és drónokat gyárt, innovatív technológiák bevonásával. Az EVA többségi, 51%-os tulajdonosa a Tesla Csoport, a 49%-át pedig az alapító Olivier la Lann birtokolja. A francia üzletember az, aki a „vasutasokkal” tárgyal, írja a Gazeta Sporturilor.

A lap azt is tudni véli, hogy az EVA két évre 16 millió euróval támogatná a klubot – azaz évente 8 millió euróval. Csak összehasonlításképpen – az idei Bajnokok Ligája-selejtezőbeli és Európa Liga csoportküzdelmeinek köszönhetően a CFR az Európa Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) 15 millió eurót kapott.

A bukaresti újság azonban ennél is tovább megy. Értesüléseik szerint az EVA a későbbiekben hajlandó lenne támogatóból befektetővé válni. Ebben az esetben korszerűsítené a csapat otthonát, dr. Constantin Radulescu stadiont, amelynek a nevét is megváltoztatná.
Az EVA szándéka ugyanis, hogy egy új gyárat nyisson Kolozsvár közelében.

További jó hír a kolozsváriak számára, hogy a Lausanne-ban székelő Nemzetközi Sportdöntőbíróság (TAS) ideiglenesen felfüggesztette a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntését, amellyel a CFR-t kizárta a téli átigazolásokból. A klub túlköltekezése és túlzott eladósodása miatt, indokol az FRF. A TAS ezt az ügy tárgyalásáig és a végleges döntés megszületéséig felfüggesztette. Magyarán: a vasutasok szabadon igazolhatnak. Egyelőre.

 

A rovat legfrissebb hírei