Mozgalmas nap a Szejke Kupán


A második nap küzdelmeivel folytatódott Székelyudvarhelyen a férfi kézlabda Szejke Kupa.

 Négy csapat részvételével zajlik Székelyudvarhelyen a férfi kézilabda Szejke Kupa, amely második napján előbb az első forduló győztesei, majd a vesztesei találkoztak.

A két első ligás csapat a Bukaresti Steaua és a Fogarasi VSK kiegyensúlyozott meccset játszott egymás ellen. A találkozó első perceit a fővárosi együttes uralta, de a Raul Fotonea által irányított fogarasiak a félidő végére átvették a vezetést, négygólos előnyük volt. Fordulás után főleg Burlacunak és Milosevicnek köszönhetően a Steaua rövid időre ugyan átvette a vezetést, de azt nem tudta megtartani, Fogaras egy-két góllal tudott menni szinte végig. A találkozó utolsó másodpercében a piros-kékek beállósa, Burlacu kiegyenlített, így mindkét csapat egyenlő pontszámmal, 4-4 ponttal áll a torna táblázatának élén. A bukarestieknél csak a második félidőben játszott a két egykori SZKC-szélső, Gabriel Florea és Mihalcea Andrei, előbbi kettő, utóbbi négy gólt lőtt.
 
A Székelyudvarhelyi Szejke SK jól kezdte a tavalyi nagy rivális Nagyvárad elleni esti találkozót, Jobb Lőrinc védései adták meg a meccs alaphangulatát, illetve Tăuțean Angelo bombagóljainak is tapsolhatott a közönség. A második félidőben is szépen játszott a Szejke, védekezésben is jól teljesített, illetve a fiatal Csutak is jó volt a kapuban – a két csapat közti különbség végül tízre nőtt. Voltak szemet gyönyörködtető pillanatok is a meccsen, a csapat minden játékosa lehetőséget kapott. 
 
A torna zárónapján, szombaton 11 órától Fogaras Nagyváraddal, 13 órától pedig a Szejke a Steauával csap össze.
 
Szeke Kupa, 2. nap
Fogarasi VSK – Bukaresti Steaua 27–27 (15–11)

Szejke SK – Nagyváradi VSK 41–31 (19–15)
Szejke SK: Jobb (8 védés / 21 kapott gól) – Csibi 7, Mihály, Balázs 4, Fekete 2, Kónya 4, Szász 2. Csere: Csutak (6/10) – Komporály 5 (1), Tăuțean 7, Jére 4, Kopacz, Lőrinczi, Pál Szilárd 4, Szilveszter 2, Hadnagy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
Nagyvárad: Răzvan Costin (9 védés / 24 kapott gól) – Mateaș  3, Pomian 1, Radu Răzvan 4, Szabó 10 (2), Mihăilescu 4, Oargă 4. Csere: Duma (0/4), Ene (6/13)  – Szász Csongor 3, Chiorean 1, Szilágyi 1, Costea, Poteră. Vezetőedző: George Tăutu.
 
Fotó és Forrás: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei