Nem termett babér az erdélyi csapatoknak Dániában


A Beszterce még a szünet után is vezetett Odensében, aztán…

A sorsolás furcsa fintorának köszönhetően a Romániát a kézilabda női EHF-kupában képviselő két csapat, a nagydisznódi Magura és a besztercei Gloria a csoportkör harmadik fordulójában egyaránt Dániában lépett pályára. Mindezt azt követően, hogy egy héttel korábban mindketten egy-egy magyar csapatot fogadtak. Túl sok öröme azonban nem lehetett a két gárdának az északi utazásban, a Magura ugyanis Koppenhágában, a Beszterce pedig Odensében szenvedett nagy arányú vereséget.

A két mérkőzésnek ezzel együtt is jelentősen eltért a dramaturgiája. Az eddig mindkét meccsét elveszítő Magura ugyanis Ana-Maria Tanase, Maria Panici és Andrea Predoi góljaival 3-2-re még vezetett. Ezt követően viszont fordítottak a hazaiak és szép lassan távolodtak el az erdélyi gárdától. A szünetben már 14-8-ra vezettek a dánok, fölényük pedig a szünet után is megmaradtak, így végül kiütéses, 33-22-es győzelmet arattak.

A B csoport másik meccsén a Siófok némi meglepetésre 30-30 arányú döntetlent játszott a horvát Podravkával, így a csoportban a magyar és a horvát gárda vezet 5-5 ponttal, harmadik a 2 pontos Köbenhavn, míg a pont nélküli Magura zárja a csoportot.

Odensében ezzel szemben alaposan meg kellett izzadniuk a győzelemért a hazaiaknak, még akkor is, ha a végeredmény nem ezt sejteti. Két döntetlennel a háta mögött a Gloria remekül kezdte a találkozót, a fehérorosz Natalja Vaszileuskaja és Ioana Pristavita góljaival ugyanis mintegy húsz perc után 7-6-ra vezettek. A hazaiak ezt követően fordítani tudtak, a félidőben mégis 9-9-es döntetlent mutatott az eredményjelző tábla.

A végül 6 gólig jutó Vaszileuszkaja a szünet után is remekelt, aminek köszönhetően az erdélyiek ismét vezetést szereztek, 14-12-re is. Ekkor azonban rövidzárlat állt be a vendégek játékában, a dánok pedig innentől kezdve megtáltosodtak. Az Odense 9-2-es rohamot vezetett le, aminek köszönhetően 21-16-ra ellépett. Innen pedig már nem volt visszaút, a 10 góllal záró Nicke Groot vezette Odense végül 25-19-re nyert.

A C csoport másik mérkőzésén az Érd 29-24-re legyőzte a lengyel Lublint, minek köszönhetően az Odensének 6, az Érdnek 3, a Besztercének 2, a Lublinnak pedig 1 pontja van.

A következő fordulóban, január 26-án a Nagydisznód a Köbenhavnt, a Beszterce pedig az Odense csapatát fogadja.

fotó: http://europeancup.eurohandball.com/

A rovat legfrissebb hírei