Nulla foci, botrány annál több


Hozta azt a körítést a CSU Craiova és a Budapest Honvéd találkozója az Európa Ligában, mint amire számítani lehetett. Legalábbis a pályán kívül, mert a pályán a 120 perc nyomokban tartalmazott focit.

A labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóit rendezték, ahol három magyar és három román csapat volt érdekelt. A sors pikantériája pedig úgy hozta, hogy a CSU Craiova és a Budapest Honvéd egymás ellen kellett farkasszemet nézzen.

Az egy héttel ezelőtti Győrben megrendezett összecsapás gólnélküli döntetlent hozott, így tiszta lappal indultak a felek a craiovai visszavágóra. A botrányok sora, ha már román-magyar párharcról van szó, a mérkőzés előtti napon kezdődtek el. A Honvéd szurkolóira az U Craiova (a város harmadik ligás csapata, korábban nagy sikereket elérő alakulat) fanatikusai támadtak rá. Ezt még kisebb karcolásokkal megúszták a vendégdrukkerek, akiket szintén nem kell félteni.
 
Az EL találkozó pedig nem hozott sok látnivalót. A Honvéd védekezésre rendezkedett be, míg a reteszt a Craiova nem tudta feltörni. A fordulást követően a Lefkovics helyére a kapuba beálló Berla Attilaé volt a főszerep, aki több nagy bravúrt is bemutatott, így jöhetett a hosszabbítás. Itt ezúttal nem zavart sok vizet egyik csapat sem és amikor már a büntetőpárbajra készültek a felek egy kakaskodást követően a játékvezető közelében hanggránát robbant. Ápolni kellett a főbírót, majd jöttek az UEFA ellenőrök és egy hosszas több mint félórás tanakodás vette kezdetét. Ekkor még benne volt a pakliban, hogy a Honvéd zöld asztalnál nyeri a meccset, végül a tizenegyes párbaj mellett szólt a döntés. Ebben a műfajban a Honvéd volt már botrányos és mindössze egyet értékesítettek, míg a hazaiak közül senki nem hibázott, így továbblépett a Craiova.
 
A történetnek azonban ezzel még koránt sincs vége: a Honvéd vezetősége megóvta a mérkőzést az UEFA-nál!
 
Ugyancsak elégtelenre vizsgázott a Debreceni VSC a Torino ellen és kettős vereséggel búcsúzott, míg hatalmas meglepetésre a tavaly még csoportkörös Fehérvár méretes pofont kapott Liechtensteinben a svájci másodosztályban szereplő Vaduztól és ők is kiestek.
 
A román csapatok közül a Konstancai Viitoul hazai pályán bár egygólos győzelmet aratott a Gent ellen, ez nem volt elég a továbbjutáshoz. A 27. perctől emberhátrányban játszó FCSB ugyan megégett hazai pályán, de egygólos veresége bőven belefért, hiszen idegenben hárommal nyertek.
 
Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágók
 
CSU Craiova – Budapest Honvéd 0–0 - tizenegyesekkel 3–1
 
Debreceni VSC – Torino FC 1–4 (0–2)
Gólszerzők: Garba (52.), illetve Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.).
 
Továbbjutott: a Torino, kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel.
 
Konstancai Viitorul – Gent 2–1 (0–1)
Gólszerzők: Iancu (47., 61.), illetve Roman (38.).
Továbbjutott: a Gent 7–5-ös összesítéssel.
 
FCSB – Alaskhert FC 2–3 (1–3)
Gólszerzők: Tanase (9.), Coman (58.), illetve Gustavo (24., 28.), Tiago (45.).
Továbbjutott: a FCSB 5–3-as összesítéssel.
 
FC Vaduz – Fehérvár FC 2–0 (0–0, 1–0, 2–0) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Gajic (60.), Coulibaly (100.).
 
Fotó: MEDIAFAX
 

A rovat legfrissebb hírei