Ebben biztosan megelőzi a Honvéd a CFR-t


Nem öreg, csak rutinos!

A román labdarúgó élvonal (akárcsak a magyar) nem a csikócsapatok versenyfutása, ezt eddig is tudtuk. Annak ellenére, hogy az utóbbi években a (két) labdarúgó szövetség több olyan szabályozást is bevezetett, amelynek a fiatalok szerepeltetése volt a célja.

A Kolozsvári CFR számára az elmúlt évtized egy igazi sikersztori, 2008 óta ugyanis öt bajnoki címet nyert és jelenleg is vezeti a tabellát. Mindezeket a sikereket pedig nem a fiatal tehetségek garmadájával érte el. Különösen igaz ez az elmúlt esztendő sikercsapatára. A Football Observatory felmérése szerint ráadásul a vasutasok csapata a legöregebb az egész bajnokságban. A tanulmány elkészítői nem a teljes keretet vették figyelembe, hanem azokat a játékosokat, akik az ősz folyamán pályára is léptek. Ezek alapján a CFR átlagéletkora 29,3 év!

Ezzel pedig nem csak a Liga1 legmagasabb átlagéletkorral rendelkező csapata a kolozsvári, hanem Európa élvonalbeli csapatai között is előkelő helyen áll: a 16.!

Némi meglepetésre a lista élén egy spanyol gárda, az Eibar áll kereken 30 esztendővel. A második helyen a török Alanyaspor található 29,9 évvel, míg a dobogó harmadik fokán a szintén török Galatasaray és Denizli, valamint a ciprusi AEK Larnaca osztozkodik. A legrutinosabb magyar csapat a Honvéd, amely épphogy egy századdal előzi meg a kincses város vasutasait. A kispestiek olyan csapatokkal állnak egy lépcsőfokon, mint az olasz gigász Juventus, a török Besiktas, az angol Watford és a finn Honka.

„Engem azért szerződtettek, hogy minél jobb eredményeket érjek el a bajnokságban és az európai kupákban és nem azért, hogy fiatal játékosokat neveljek”, jelentette ki korábban Dan Petrescu, a CFR vezetőedzője.

Európa legmagasabb átlagéletkorral rendelkező élvonalbeli csapatai:
30 év – Eibar (spanyol)
29,9 év – Alanyaspor
29,8 év – AEK Larnaka, Denizli, Galatasaray
29,7 év – Szoligorszk (fehérorosz), Malmö (svéd)
29,6 év – Lamia (görög), Crystal Palace (angol)
29, 5 év – Ethikosz, Omonia (ciprusiak)
29,4 év – Honka, Watford, Besiktas, Juventus, Honvéd
29,3 év – Kolozsvári CFR

fotó: cfr1907.ro

A rovat legfrissebb hírei