Rajtlistán a csíkszeredai csapat!


A 2020-as Tour de Hongrie csapatai között ezúttal is ott vannak a csíkszeredaiak

 A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. május 13. és 17. között kerül sor, a viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz. Köztük ezúttal is ott van a székelyföldi és magyarországi versenyzőket egyaránt felsorakoztató Team Novak. A körverseny szervezői cikksorozatot indítottak, amelyben egyenként bemutatták a résztvevő csapatokat. Alábbiakban a Team Novakról szóló anyagukat olvashatjuk.

„Minden évben alig várjuk a Tour de Hongrie indulását. Ez egy fontos és szívünkhöz is közel álló verseny, amely évről évre nagy léptekben fejlődik és növekedik. Nagyszerű háttérmunka tanúbizonysága az idei szintlépés is a körverseny életében, izgalommal várjuk a profikkal való versenyzést” – fogalmazott Sebestyén Szabolcs, a Team Novák sportigazgatója.

A csapatvezetőtől megtudtuk, hogy a Team Novák bringásai rangos nemzetközi versenyeken készülnek majd a megmérettetésre, részt vesznek a V4-sorozat magyarországi és szlovákiai egynaposán, illetve a Belgrád–Banja Luka ötnaposon is.
Ami a csapatot illeti, öt – román licensszel versenyző – székely kerékpáros is erősíti 2020-ban a Team Novákot. Novák Károly Eduárd parasportolóként Európa-bajnok (2005), háromszoros világbajnok (egyszer országúton, kétszer pályán – 2009, 2012, 2013) és paralimpiai bajnok (2012), ő honosította meg Csíkban a kerékpársportot, kontinentális csapatot alakított (amely éveken át az egyetlen romániai bejegyzésű proficsapat volt), és az egészséges sportolók között is több alkalommal dobogós helyen végzett.
Az ő nevéhez fűződik a térség egyik legrangosabb sportviadala, a 2007-ben indult Székelyföldi Kerékpáros Körverseny, a Tour of Szeklerland is, amelyre ebben az évben augusztus 4. és 8. között kerül sor. És még valami: Novák Ede – aki napjainkban a Román Kerékpáros Szövetség elnöke – túl a negyvenen is tovább teker, negyvenkét esztendősen negyedik helyezést szerzett a román időfutam bajnokságon, de a tavalyi Tour de Hongrie teljes versenytávját is teljesítette! Mellette Szilágyi Róbert, Török Szilárd, Balázsi Lóránt és Lázár Nándor is a klub tagja.

Rajtuk kívül három anyaországbeli magyar kerékpáros is tagja lesz ebben az idén a kontinentális csapatnak: a 2014-es magyar bajnok Rózsa Balázs a luxemburgi Differdage-GeBa együttesétől igazol a narancsmezesekhez, a huszonhárom esztendős Szentpéteri András a Kontent-DKSI-től érkezik, és a tokiói paralimpiára készülő Wermeser Zsombor, a tavalyi időfutam magyar bajnokság negyedik helyezettje is a csíkszeredaiakhoz igazol.

Legutóbb egyébként 2009-ben volt arra példa, hogy három magyar kerékpáros is szerepelt a Team Novák jogelődjében, a Tusnád Cycling Teamben, akkor a Tour de Hongrie-győztes Lengyel Tamás, a később a Lampre-ISD World Tour-csapatába kerülő Szeghalmi Bálint és a magyar bajnoki bronzérmes Kiss Gergely volt a klub versenyzője.

A sportigazgatótól megtudtuk, mindenképpen nagy lesz a harc a Tour de Hongrie-csapatba kerülésért, hiszen a felsoroltakon kívül már négy légiósa is van a klubnak, itt szerepel az ukrán Jegor Gyementyev, a kolumbiai Jaime Restrepo és Mauricio Restrepo, illetve az olasz Simone Sano is, de a Magyar Körversenyen várhatóan lesz legalább egy magyar licenszes bringás is a Team Novák sorában.

fotók: .tourdehongrie.hu

A rovat legfrissebb hírei