Székely származású vezér a magyar védelemben - VIDEÓ


Helyszíni interjú a malmői csoda egyik főszereplőjével

fotó: Sipos Adrián / facebook

Váratlanul jól szerepel a magyar válogatott az idei kézilabda Európa-bajnokságon. A fiatal rutintalan csapatnak esélye van eljutni az éremcsatákig is, de már az eddigi meccsek után is Malmői-csodát emlegetnek. Ennek a csodának egyik főszereplője a székely származású Sipos Adrián.

Sipos Adrián 1990-ben született Szombathelyen és ott is kezdett kézilabdázni tizennégy éves korában a Tanárképző SE csapatában. Tehetségére Veszprémben is felfigyeltek és szerződtették, majd a CSM Bacău csapatában folytatta pályafutását. Négy évet töltött a klubnál, majd az akkoriban az európai kupában is induló Székelyudvarhelyi KC csapatába igazolt. Szinte hazaköltözött, hiszen édesapja révén székely származású. Pályafutás egyik legnagyobb sikerét is itt érte el, amikor megnyerték a Challenge-kupát. 

Székelyudvarhelyről Tatabányára igazolt és Magyarország harmadik legjobb csapatában a védelem oszlopa lett. A magyar válogatottban 2017-ben mutatkozott be, a 2019-es világbajnokság volt az első világeseménye, amikor a szűkített keretben is szerepelt a neve. A jelenleg is zajló Európa-bajnokság váratlan magyar sikere neki is kiugrási lehetőséget adott, a magyarok védekezésének kulcsfigurája lett.
Malmőben a csapat szabadnapján pályafutásáról beszélgettünk Sipos Adriánnal, és azt is megtudhatjuk, mennyire dolgozik benne a „székely-vér”.

 

 

A rovat legfrissebb hírei