Vezeti az alsóházat a Gyergyói HK


Érvénytelenített találatok, szétlövések az Erste Liga alsóházának első rangadóján.

 Izgalmasan alakult az első harmad. A vendégek már 26 másodperc után Góga távoli bombájával megszerezték a vezetést, de Ainsworth gyorsan egyenlíteni tudott. Az UTE aztán első fórját kihasználta és Benk révén vezetett is – a kapu mögül visszatett korong Góga korcsolyájáról pattant be. A székely együttes azonban tudott válaszolni: a fórt még kihagyták a vendégek, de emberhátrányban, egy megugrást követően, Valdix góllal fejezte be a megindulást.

 
A második harmadban mindkét együttes gyakorolhatta az emberelőnyös játékot, de egyikből sem született gól. A Gyergyó lőtt többször, a kapusok azonban fogtak mindent. Ugyanakkor Elekes-Darabont egyszer becsapta Duscheket, ám a játékvezetők hosszas tanakodás után érvénytelenítették azt magas bot miatt.
 
Aztán a harmadik játékrész elején az Újpest is betalált Benk révén, de mivel a kapu elmozdult érvénytelenítették a gólt. Az Újpest újabb viszont fórjával már élt, Sikorcin újra előnyhöz juttatta a csapatot, Erre a Gyergyó szintén emberelőnyben válaszolt, Jones talált be a 48. percben. A harmad hajrájában az UTE volt aktívabb, de nem tudta bevinni a győztes gólt.
 
A ráadásban sem dőlt el a meccs, pedig az UTE Ryan Rupert kiállításával nagy lehetőséget kapott. Aztán a szétlövésben a vendégek bizonyultak jobbnak, a hatodik körben Mathew Rupert belőtte a büntetőt, míg Pance kihagyta. Gyăzelmșvel a Gyergyó vezeti az alsóházban.
 
Erste Liga, alsóház
Újpest – Gyergyói HK 3–4 (2–2, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – sz. u.
Gólszerzők: Ainsworth (6.), Benk (12.), Sikorcin (44.), illetve Góga (1.), Valdix (16.), Jones (48.), M. Rupert (65. - GWS).

Fehrvári Titánok – Schiller-Vasas HC 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) – h.u.
 

 

A rovat legfrissebb hírei