Megvan az első erdélyi győzelem


Dániában esélyük sem volt, odahaza viszont már más volt a helyzet.

Hatalmas csatában vasárnap délután megszületett az első erdélyi győzelem a női kézilabda EHF Kupa idei csoportkörében, a Besztercei Gloria ugyanis 25-23-ra legyőzte a dán Odense együttesét. A napot viszont a másik erdélyi gárda, a Magura Nagydisznód nyitotta, amely a végeredménynél szorosabb mérkőzésen kikapott a szintén dán Köbenhavn együttesétől.

A negyedik fordulóban gyakorlatilag az előző játéknap visszavágójára került sor, így a Magura azt a Köbenhavn együttesét látta vendégül, amelynek otthonában egy héttel ezelőtt fölényes, 33-22-es vereséget szenvedett. Hazai pályán viszont már jelentősen más volt a játék képe, a Szeben megyeiek ugyanis sokáig vezettek nevesebb ellenfelükkel szemben. A két gárda elképesztő első félidőt produkált, összesen 37 gólt dobtak! Szinte végig a hazaiak vezettek, adott pillanatban már 19-12-re is vezettek, végül 20-17-es előnnyel vonulhattak szünetre.

A második félidőben viszont már egyik csapat sem bírta a tempót. Fokozattan igaz volt ez a hazaiakra, akik csak 8 góllal tudtak hozzájárulni az első félidő terméséhez. Ezt pedig könyörtelenül kihasználták a dánok, akik a 46. percben egyenlítettek 24-24-re, majd át is vették a vezetést. A találkozó mintegy 100 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a vendégek 31-27-re elléptek és végül 33-28-re nyerni is tudtak.

A B csoport másik mérkőzésén a horvát Podravka és a Siófok ezúttal sem bírt egymással és a múlt heti 30-30 után ismét döntetlenre végeztek, ezúttal 33-33-ra. A csoportban az egyaránt hat pontos Siófok és Podravka vezet a 4 pontos Köbenhavn előtt, míg az eddigi összes meccsét elveszítő Nagydisznód pont nélkül szerénykedik az utolsó helyen.

 

 

Nem úgy a Beszterce, amely két döntetlent követően az előző fordulóban 25-19 arányú vereséget szenvedett a szintén dán Odense ellen. A visszavágón 10-10-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor viszont a Gloria kicsit meg tudott lépni. Olyannyira, hogy a 13-12-re megnyert első félidő után a második elején 16-13-ra, majd 23-20-ra is vezetett. Ennél nagyobb különbség azonban soha nem volt a két csapat között. Mi több, amikor 50 másodperccel a vége előtt Nadia Offendal góljával a dánok felzárkóztak 24-23-ra, veszélybe került a besztercei győzelem. Húsz másodperccel a vége előtt azonban Valentina Ardean Elizei betalált és biztossá tette a 25-23-as erdélyi győzelmet.

A C csoport másik mérkőzésén az Érd 29-23-ra nyert a lengyel Lublin otthonában. Négy forduló után az Odense vezet 6 ponttal, az 5 pontos Érd a második, a Beszterce 4 egységgel a harmadik, a Lublinnal pedig 1 pontja van.

A következő fordulóban, február 2-án a Nagydisznód a Podravkát, a Beszterce pedig a Lublint fogadja.

A rovat legfrissebb hírei