Közel voltak Kuljas rekordjához


A Csíkszeredai Sportklub sok remek jégkorongozót tudhat a keretében, ám egyikőjük izgulhatott, hiszen veszélybe került a világrekordja.

Még a múlt szezon végén jelentette be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hogy leigazolta a 37 esztendős orosz Gyenisz Kuljast. Az orosz bekk számtalan KHL-es meccset tud a háta mögött, orosz válogatott volt, ám nevéhez fűződik egy világrekord is.

2011-ben a KHL All Star-gálán kapáslövése bekerült a Guiness rekordok könyvébe 177,6 km/órás lövéssel. Ezzel pedig Zdeno Chara rekordját döntötte meg. Az orosz tüzér lövőerejét, már az Erste Ligában is bemutatta és letette névjegyét , nemcsak a szurkolók, hanem az ellenfelek előtt is. A csíki szurkolók egyszerűen csak az „orosz bombázónak” nevezik.Kuljas rekordja viszont a napokban veszélybe került az AHL ügyességi versenyén. Itt a Detroit Red Wings korábbi – az Ontario Reign jelenlegi – jobbszélsője Martin Frk 175 km/órás sebességgel lőtte a pakkot a hálóba. A Kuljas csúcsát ugyan nem döntötte meg, de a Chara által jegyzett NHL csúcsot igen.

Fotó: ersteliga.hu

 

 

A rovat legfrissebb hírei