Köteles egykori riválisa, aki nem lett az új Courtois, Kolozsváron folytatja


Megnyílhat a felnőtt csapat kapuja Hindrich Ottó számára?

Két nappal a román labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjának kezdete előtt változott a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Kolozsvári CFR kerete: távozott a kapus Jesus Fernandes, akinek helyére érkezett Grzegorz Sandomierski.

A spanyol az őszi bajnokikon egyetlen percet sem védett, így továbbállt és tavasszal a görög élvonalban szereplő Panetolakiszban folytatja, egyelőre kölcsönben. Helyére pedig érkezett a lengyel Grzegorz Sandomierski, aki 2012-ben tagja volt hazája Európa-bajnoki keretének.

Ám Sandomierski neve a magyar focirajongók számára is ismerős lehet. A Jagiellonia Bialystok nevelését ugyanis 2011-ben 1,8 millió euróért igazolta le a belga Genk, amely akkor adta el 19 éves tehetségét, Thibau Courtois-t a Chelsea-nek 9 millió euróért. Csakhogy az akkor 22 éves lengyel legény végül egyetlen bajnokin sem védte a Genk kapuját, Courtois távozása után ugyanis visszaküzdötte magát a kapuba az, akit korábban az ifjú titán kiszorított onnan: Köteles László.

A CFR Sandomierski pályafutásának immár 9. csapata, megfordult többek között a lengyel Lech Poznańban és Cracoviában, a horvát Dinamo Zágrábban, az angol Blackburnben. A lengyel válogatottban 3 alkalommal állhatott kapuba még 2011-ben.

Az új igazolás kapcsán két dolgot kijelenthetünk: egyrészt Sandomierski érkezésével nem lett könnyebb a kommentátorok dolga, mert nevét nem könnyebb kimondani, mint riválisáét, Giedrius Arlauskisét, aki - másrészt - biztosan megőrzi pozícióját a kapuban.

Tekintve, hogy a vasutasok a télen felbontották az addigi harmadik számú kapus, a 37 éves Cosmin Vatca szerződését, a változások megkönnyíthetik viszont Hindrich Ottó dolgát: a jelenlegi állás szerint a mindössze 17 éves tehetség előreléphet harmadik számú kapusnak. Egy biztos: a spanyolországi edzőtáborban már lehetőséget kapott...

A rovat legfrissebb hírei