Címvédés a Székelyföld OTP Bank Kupán


Ezúttal büntetőpárbaj után nyerte meg az FK Csíkszereda U17-es labdarúgócsapata a hazai környezetben megrendezett Székelyföld OTP Bank Kupát.

Harmadik éve rendezik meg Csíkszeredaában az U17-es korosztálynak kiírát Székelyföldi OTP Bank Kupát. A tornán az is hagyomány lett, hogy a házigazda FK mellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Dunaszerdahely, a Topolya, az Eszék és a Munkácsi Futball Akadémia vesz részt azon. A döntőbe ezúttal is magabiztos teljesítményt nyújtva a házigazda FK Csíkszereda, illetve a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jutott be.

A döntőt jól kezdték Kurucsai Milán és Antal Szilamér által felkészített FK-s játékosok, akik gyorsan magukhoz vették az irányítást, és a hetedik percben Szabó Andor meg is szerezhették volna a vezetést, de Pataki Márk kapus lábbal védte 16-osunk próbálkozását. A 13. percben a Puskás Akadémia került előnybe, egy jobb oldali támadás végén Sós Máté vállalkozott lövésre, amely becsapta a kapust, Karácsony Márkot. Győri Benjámin kétgólosra növelhette volna az előnyt, ám az éles szögből leadott keresztlövése kevéssel mellé szállt. A piros-fekete szerelésben játszó csíkiak rendezték a sorokat, a 25. percben Finna László jó ütemű indításánál Szabót még blokkolni tudták a tizenhatosban, de a támadást követő szögletnél a középhátvéd Szin Ferenc fejesével kiegyenlítettek. Egyre keményebb párharcokat láthattak a nézők, kevéssel a szünet előtt Szujó Attilának mutatott fel sárga lapot a játékvezető.
 
A második félidő elején mindkét csapat a maximumon pörgött, egymást követték a veszélyes támadások. Sós Máté duplázásának a kapufa mondott nemet, a másik oldalon egy jobb oldali beadás után Patakinak kellett védenie. A döntő szépen-lassan a büntetőpárbaj felé tartott, az edzők cserékkel frissítettek, de egyik fél sem tudta megszerezni a győztes találatot. Győri és a csereként beállt Barabás Marius előtt adódott a legnagyobb lehetőség, amellyel nem tudtak élni.
 
Ahogy lejárt a 80 percnyi játékidő, következett a mindent eldöntő tizenegyespárbaj. Elsőként Demeter Zsombor állt a büntetőponthoz és lőtte előnybe az FK Csíkszeredát, erre Mayer János felelt egy ugyancsak magabiztos tizenegyessel. A második sorozatban Barabás Marius a kapu bal oldalába belsőzte a labdát, ezt próbálta Győri Benjámin is, de Karácsony Márk kitalálta a szándékát és kivédte a büntetőt. A folytatásban Gergely Botond, Szujó Attila, Csáki Dániel és Muth Martin is sikerrel járt. Az ötödik sorozatban Csala Róbert dönthette el a kérdést, és a román U17-es válogatottba behívott középpályás el is döntötte: kilőtte a jobb alsót, ami után kezdődhetett az ünneplés.
 
A torna gólkirálya Kevin Durueke (Munkács) lett három találattal, a legjobb kapusnak Karácsony Márkot (FK Csíkszereda), a legjobb mezőnyjátékosnak Sós Mátét (Puskás Akadémia), a legsportszerűbb csapatnak pedig a DAC-ot választották.
 
Labdarúgás, Székelyföld OTP Bank Kupa
 
Az 5. helyért
Topolyai SC – Dunaszerdahelyi AC 3–1 (2–1)
Gólszerzők: Milos Zekic (8., 11.), Marko Dimitrovic (41.), illetve Marko Beran (31.).
 
A 3. helyért:
Munkács Futball Akadémia – NK Eszék 3–1 (2–1)
Gólszerzők: Kevin Durueke (12. és 35.), Dimitro Suckij (79.), illetve Ivan Bakovic (9.).
 
A döntőben:
FK Csíkszereda – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 1–1 (1–1) – büntetőkkel: 5–3,
Gólszerzők: Szin Ferenc (26.), illetve Sós Máté (13.)
 
A torna végeredménye: 1. FK Csíkszereda, 2. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, 3. Munkácsi Futball Akadémia, 4. Eszék, 5. Topolya, 6. Dunaszerdahely.

A rovat legfrissebb hírei