Gólfesztivál Szejke módra


Nagyarányú győzelmet könyvelt el az udvarhelyi csapata a másodosztály tavaszi idényének nyitófordulójában.

A téli szünetet követően a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság küzdelmei is elrajtoltak a hétvégén. A C csoportot toronymagasan vezető Székelyudvarhelyi Szejke SK is pályára lépett méghozzá a Segesvári Kiválósági Központ ellen.

Szebbnél szebb gólokkal, közönségszórakoztató játékkal nyerte meg a vasárnap esti meccset a Szejke SK, a Segesvári Országos Kiválósági Központ fiatal gárdáját győzte le az év első bajnoki meccsén.

Sipos Lóránt együtteséből a sérült Jére Róbert és Orbán Szilárd is hiányoztak, így több szerephez jutottak a keret fiatalabb játékosai. Az első félidőben Jobb Lőrinc összesen 18 (!) lövést hárított, de a második játékrészben, főleg az elején Csutak is sok labdát megfogott. A játék nagyon ment a Szejkének, csak kínai figurából háromszor is betalált a hazai csapat, Sipos több, különböző csapatvariációt kipróbált a durvaságoktól mentes, jó hangulatú találkozón.

A mérkőzés emberének címében részesült a Szejke SK mezszállítójának, a Karesz Sportnak, a Salming sportfelszerelések terjesztőjének jóvoltából a hazaiaktól a hét gólig jutó Csibi Hunor, a vendégektől pedig Dragoș Onea. A forduló másik mérkőzésén a Kolozsvári U is érvényesítette a papírformát és 34–27 arányban diadalmaskodott a Segesvári VSK ellen.

Egy hét múlva, február 9-én Segesvárra megy a Szejke SK, ellenfele a sokkal erősebb VSK lesz a Radu Voina sportcsarnokban.

Férfi A-osztályos bajnokság, C-csoport, 11. forduló
Székelyudvarhelyi Szejke SK – Segesvári CNE 46–21 (23–8)
Szejke SK:
Jobb (18 védés / 7 kapott gól) – Csibi 7, Komporály 6 (2), Balázs 6 (1), Fekete 2, Kónya 7, Szász Előd 2. Csere: Csutak Zsolt (10/14)  – Mihály, Szilveszter 2, Katona 4 (1), Tăuțean 4, Pál Szilárd 5 (2), Hadnagy, Lőrinczi 1, Palatka. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei