Kijózanító pofon a házigazdák ellen


Nem sokáig volt partiban egymással a két válogatott.

A vasárnap esti, kisebb szenzációval felérő Kazahsztán elleni 3-1-es győzelmet követően a fellegekbe járhatott a román futsal válogatott. Nem is teljesen ok nélkül, hiszen nem mindennap és nem mindenkinek adatik meg, hogy a világbajnokság selejtezőjének Elit körében legyőzze a világ 7., Európa 4. legjobbjának rangsorolt válogatottját. Nos, a hétfői folytatásban viszont máris jött a kijózanító pofon: 4-0-ás vereség a selejtezőcsoportnak otthont adó Csehország ellen.

A Hadnagy Istvánra ezúttal is csereként számító Románia már 38. másodperc elteltével hátrányba került Michal Seidler találatát követően. Hasonlóan rosszul kezdték a második félidőt is a románok, alig több mint egy perc elteltével Seidler kettőre emelte önmaga és csapata góljainak számát. A 36. percben aztán Tomas Koudelka is betalált, majd a 39. percben a mesterhármast jegyző Seidler beállította a 4-0-ás végeredményt.

Az első játéknapon Szlovéniát 3-1-re legyőző csehek ezzel a csoport élére is ugrottak, Romániának pedig mindenképpen nyernie kell szerdán a szlovének elleni utolsó meccsen ahhoz, hogy az első két hely valamelyikén végezzen.

Emlékeztetőül: a csoportelsők automatikusan kvalifikálják magukat a litvániai világbajnokságra, a másodikak pedig oda-vissza vágós pótselejtezőt vívnak a kijutásért.

fotó: facebook.com/futsalromania

A rovat legfrissebb hírei