Elmaradt a csíki pontszerzés


Bemutatkozott a labdarúgó második ligában az FK Csíkszereda s tette mindezt bal lábbal. A minimális vereséget egy ellenfél térfélen elveszített labda okozta.

Elstartolt a labdarúgó második liga küzdelmei, amelyben egyetlen székelyföldi, illetve magyaros csapatként az FK Csíkszereda is érdekelt, amely az első fordulóban a szintén újonc SCM Gloria Buzau otthonában igyekezett pontot, vagy épp pontokat szerezni.

Annak a Gloria otthonában, amely az előszezonban nem kevesebb, mint 16 játékost igazolt, akik közül kilencen az első ligából érkeztek. Ehhez képest az FK megtartotta a harmadik ligás csapat gerincét, illetve fiatalokkal és egy pár hozott játékossal igyekezett feltölteni keretét.
 
Ez a tapasztalatbeli különbség meg is látszott a találkozón. A 31 helyszínre elutazó csíki szurkoló – akiket semmilyen nemű atrocitás nem ért Bodzavásáron – viszont már a második percben felpattanhatott egy szabadrúgás után, de az nem ért célt. A folytatásban viszont a szisszenéseké volt a főszerep, ami a szurkolókat illeti. A hazaiak elkezdték uralni a játékot, de Bordás állta sarat és lehúzta a reteszt. Közben persze akadt vendég akció is, de Becze, Jebari, Barta, vagy épp Magyar próbálkozásait hárította a hazai portás.
 
A második felvonásban esett a tempó, ami kedvezett talán a vendégcsapatnak. A felek jobban odafigyeltek a védekezésre, kevés érdemi akció folyt. A jég viszont a 64. percben megtört. Az FK a vendégek térfelén, véleményes szituációban, labdát veszítettek és a kontrát mesterien vitté végig a hazaiak, akik Tacalaiuc találatával előnybe kerültek. 
 
A folytatás tördelt játékot hozott és bár az FK igyekezett tempót váltani, fölénybe kerülni gólszerzési lehetőségeiket nem koronázta siker. A következő fordulóban viszont már hazai környezetben léphetnek pályára, a Metaloglobus Bukarest ellen és van egy hete Valentin Suciu vezetőedzőnek, hogy kijavítsa a csapat hibáit.
 
– Többet vártam a fiúktól, látszik a tapasztalatlanságunk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, amiket nem használtunk ki, a futball pedig megbüntetett a második félidőben. A gólnál mi birtokoltuk a labdát, az ellenfélnek volt egy vitatható labdaszerzése. Ez előtt öt perccel egy hasonló szituációnál nekünk faultot fújtak, itt pedig nem. Nem lehet viszont a bíráskodásra fogni a vereséget, hiszen a kapunktól hetven méterre történt az eset. Figyelmetlenek voltunk, ennek következtében kaptuk a gólt. Van egy hetünk, hogy kijavítsuk a hibákat – jegyezte meg Suciu a mérkőzést követően.
 
Labdarúgó 2. Liga, 1. forduló
 
Gloria Buzău – FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
Gólszerző: Cosmin Tucaliuc (64.)
Az FK felállítása: Bordás –Palmeș, Lalisc, Csonka, Fodor, Eder, Jebari, Veres, Barta (Bara, 57.), Becze, Magyari (Hodgyai, 57.).
 
További eredmények
Péntek: Resicabányai CSM – Kolozsvári Universitatea 2–0 (1–0).
Szombat: Concordia Chiajna – Bukaresti Daco Getica 1–0 (1–0), Turris Turnu Măgurele – Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2–0 (0–0),Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Sportul Snagov 2–1 (1–0), Aradi UTA – Dunărea Călăraşi 3–0 (1–0), Temesvári ASU Poli – CS Mioveni 0–1 (0–0), Bukaresti Rapid – Konstancai Farul 0–0.
Vasárnap: Bukaresti Metaloglobus – Petrolul Ploieşti 1–2 (1–0).
Kedd: FC Argeş Pitești – Temesvári Ripensia (19.30).

A rovat legfrissebb hírei