A fiatal magyar kapus is készülhet a Sevilla ellen


A téli érkezők közül csak két játékost nevezett a CFR, egyiküknek normál esetben esélye sincs arra, hogy pályára lépjen.

Péntek este véget ért a nemzetközi átigazolási időszak a labdarúgásban, a hónap végén pedig már folytatódik a küzdelem az európai kupákban, a csapatoknak ezért be kellett nyújtaniuk az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) azon játékosok listáját, akikre számítanak a soron következő mérkőzéseken. Ennek megfelelően az Európa Ligában érdekelt Kolozsvári CFR is elküldte keretét az UEFA-nak, a listán pedig nem kis meglepetésre a télen szerződtetett játékosok közül csak kettőnek a neve szerepel. Egyiküknek ráadásul normális esetben esélye sincs arra, hogy pályára lépjen.

A legtöbb változás a télen a kapus posztján történt. Giedrius Arlauskis ugyan maradt a klubnál és helyét a háló előtt senki nem veszélyezteti, távozott viszont a görög Panetolakiszhez az ősszel végig padozó Jesus Fernandez, míg a veterán Cosmin Vatca szerződését felbontották. Ennek következtében érkezett a csapathoz a lengyel Grzegorz Sandomierski, aki fel is került az UEFA-listára. Játszani viszont – ha csak nem történik valami Arlauskisszal – vélhetően nem fog.

A kapusok jövés-menésének legnagyobb haszonélvezője viszont az alig 17 éves Hindrich Ottó: a saját nevelésű ifjonc a spanyolországi edzőtáborban már bemutatkozott a nagy csapatban, tavasszal pedig ő lesz a harmadik számú hálóőr. Ezt bizonyítja, hogy neve szerepel az UEFA-listán, készülhet a Sevilla elleni 16-os döntőre..

Nincs ott viszont a télen érkezők közül Alexandru Chipciu és Denis Ciobotariu sem, mint ahogy nem került fel a betegség miatt hosszas kihagyás után visszatérő George Tucudean sem – akit Dan Petrescu vezetőedző a legfontosabb téli igazolásnak nevezett. Hiányzik továbbá az ősszel szerepet kapó Valentin Costache is. Felkerült viszont a csoportkörben mellőzött, de a bajnokságban bizonyító Carlos Vinicius, valamint a fél év után visszatérő, az ősszel a FCSB-ben szinte egyáltalán nem játszó Cristian Manea…

Nem szabad elfelejtenünk viszont, hogy Petrescu csak 19 játékost nevezhetett azt követően, hogy az UEFA megbüntette a klubot a gazdasági fair play megsértése miatt.

Az Európa Liga 16-os döntőjében a „vasutasok” február 20-án fogadják a Sevillát, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik az andalúziai városban.

fotó: .facebook.com/hindrich.otto

A rovat legfrissebb hírei