Egy ellenféllel kevesebb


Csoda volt, hogy az ősz során mind a 20 csapat elindult a másodosztályban. De minden csoda kevés időt vesz fel.

 Tovább csökken a labdarúgó másodosztály mezőnye miután még egy csapat bejelentette, hogy anyagi problémák miatt nem tudja vállalni a további küzdelmeket.

Az ősz folyamán, a bajnokság kezdete előtt, még arról írtunk, hogy nagy csoda, hogy mind a 20 csapat elindult a másodosztály küzdelmeiben, hiszen a korábbi években nem ez volt a bevett szokás.
 
Aztán szép sorjában ezen csodálkozások falai kezdtek lebomlani, amint érkeztek a hírek a különböző csapatok háza tájáról. Az ősz során a Bukaresti Daco-Getica lépett vissza anyagi problémákra hivatkozva. Akkor a fővárosi csapat eredményeit törölték.
 
Az új évbe lépve, a tavaszi rajt előtt szűk két héttel, a Sportul Snagov is visszalépett a bajnoki kiírástól. Az ok pedig végtelenül egyszerű: a helyi önkormányzat nem támogatja a labdarúgócsapatot, amely így a csőd szélére került. A főtulajdonos Ovidiu Onosa ennek hatására nem vállalta a küzdelmeket és inkább a megyei bajnokságban érdekelt Dacia Unirea Braila csapatát vásárolta meg és oda tolja a pénzét, ahová több Snagovos játékost átvitt már.
 
A Snagov őszi eredményeit nem törlik a szabályok értelmében, míg a tavaszi meccsei 0–3-al lesznek jóváírva. A Snagov egyébként az utolsó előtti pozíciót foglalta el a bajnokságban.
 
Van viszont még egy csapat, amely a megszűnés széle felé sodródik és az a szebb napokat is megélt, pár éve még Európa Liga selejtezőkörben érdekelt Pandurii Tg. Jiu. Az utolsó helyen álló csapatnál is óriási gondok vannak és valóságos csoda lenne, ha túlélnék a tavaszt.
 
A két csapat kilépése nem okoz nagy gondot, hiszen szinte biztos kiesők lennének a másodosztályban. A további két kieső hely elkerüléséért viszont óriási a harc. Amelyben érdekelt az FK Csíkszereda is.

Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei