Bejutott a döntőbe Bölöni csapata


Egyetlen büntető döntött az elődöntő visszavágóján.

Hatalmas siker küszöbére került a Bölöni László edzette Royal Antwerpen labdarúgócsapata azzal, hogy csütörtök este idegenben 1-0-ra legyőzte a KV Kortrijk együttesét és bejutott a Belga Kupa döntőjébe.

Az Antwerpennek nem volt könnyű útja az elődöntőig, hisz előbb hosszabbítás után győzte le 4-2-re a második osztályba a tavalyi szezon végén kiesett Lokerent, majd ennél is drámaibb módon büntetőkkel búcsúztatta a bajnoki címvédő Genket, hogy aztán a negyeddöntőben a marosvásárhelyi mester korábbi csapatát, a Standard Liege-et ejtse ki – ezúttal a rendes játékidőben aratott – 3-1-es győzelemmel.

Az elődöntőnek egyértelműen esélyeként vágott neki az Antwerpen, amely azonban az első, hazai mérkőzésen nem tudta legyőzni a Kortrijk együttesét. Akkor a vendégek szereztek vezetést Jovan Sztojanovics révén, amit Dieumerci Mbokani egyenlített ki. A találkozó azonban elsősorban Didier Lamkel Ze fegyelmezetlensége miatt marad emlékezetes: az öntörvényű elefántcsontparti a csapatrend ellenére vállalt magára egy tizenegyest – és elhibázta. A visszavágón viszont Refaelov nem csak azt mutatta meg, kinek kellett volna lőnie a tizenegyest már az első találkozón is, hanem azt, hogy hogyan!

Az Antwerpen fennállása során negyedik alkalommal jutott be a Belga Kupa döntőjébe: 1955-ben és 1992-ben el is hódította a trófeát, 1975-ben viszont kikapott az Anderlechttől. Bölöni pedig másodszor nyerhet kupát edzőként, miután 2002-ben a Sporting Lisszabonnal nyerte meg a Portugál Kupát.

Az Antwerpen ellenfele a fináléban a bajnoki listavezető Brugge lesz, amely Bölöni csapatához hasonlóan csak 1-1-es döntetlent ért el az első meccsen hazai pályán a Waregem ellen, ám az idegenbeli visszavágót megnyerte 2-1-re.

A döntő időpontja március 22.

fotó: royalantwerpfc.be/

A rovat legfrissebb hírei