Visszahódítaná Montreux trónját Szőcs Bernadette


A hétvégén rendezik Európa egyik legrangosabb asztalitenisz-versenyét.

Európa legjobb asztaliteniszezői találkoznak a hétvégén a Genfi-tó partján. A svájci kisváros, Montreux ad ugyanis otthont a kontinens egyik legpatinásabb, legfontosabb versenyének, a TOP16-nak.

Mint a neve is mutatja, ezen a versenyen a kontinens legjobb 16 férfi, illetve női asztaliteniszezői mérik össze tudásukat – illetve egy-egy helyet fenntartanak a házigazda svájciaknak. A belépő mindig az aktuális világranglista.

A férfiak mezőnyében hiába keresünk magyar vagy román versenyzőt, a nők között viszont természetesen ott találjuk Európa aktuális második legjobbját, Szőcs Bernadettet, az 5. kiemelt Elizabeta Samarát, valamint a 15. kiemelt Madarász Dórát.

A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette nem titkolt célja, hogy visszaszerezze trónját, hiszen 2018-ban ő maga nyerte a TOP16-ot, tavaly pedig a döntőig menetelt, ahol viszont kikapott a német Petrissa Soljától. Két évvel ezelőtt Szőcs lett a negyedik román(iai) versenyző, aki megnyerte a TOP16-ot – a sort a szintén marosvásárhelyi Nemes Olga nyitotta.

A szervezők tájékoztatása szerint a torna győztese 10.000 euróval gazdagodik, az ezüstérmes 6.000 eurót vihet haza, a bronz mellé pedig 4000 euró jár.

Frissítve!
Időközben elkészült a torna sorsolása is, így Szőcs a holland Eerland Britt, Madarász az ukrán Margarita Peszocka , Samara pedig az orosz Jana Noszkova ellen kezdi meg a küzdelmet.

 

A rovat legfrissebb hírei