Csiszer Balázs: Igyekszem meghálálni a bizalmat


Jól kezdődött az év a 20 esztendős Sepsi OSK játékosának. A partvonalról a mélybe találta magát.

 Kalandos és küzdelmes éveket tud a háta mögött a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 20 esztendős, mindkét szélen bevethető, hátvédje a csíki – pontosabban csíkmenasági – születésű Csiszer Balázs. Az FK Csíkszereda neveltje értelemszerűen az FK korosztályos csapatain keresztül mászta meg a szamárlétrát és mutatkozott be fiatalon a harmadosztályban. A 2018/2019-es idényben a magyar másodosztályban szereplő Kaposvári Rákóczi FC-hez igazolt, majd a marosvásárhelyi születésű Csizmadia Csaba dirigálta Budafokhoz.A nyáron a hazatérés mellett döntött és Sepsiszentgyörgyön találta magát. December 4-én a Kolozsvári CFR ellen 1–0 arányban elveszített találkozón 6 percet kapott, míg az elmúlt hétvégén, a Harmanstadt ellen, végig a pályán volt. Ám innen már az ő tanulságos története következik!  

– Milyen érzés volt kezdőként a pályára lépni? Mekkora felelőséggel járt, hiszen egyrészt fiatal vagy, másrészt a hátvéd posztra nem igazán szokás fiatalokat betenni kezdőnek…
 
– Hatalmas felelősség 20 évesen kezdőként pályára lépni az első ligában. Ugyanakkor, amikor megtudtam, hogy kezdő leszek, természetesen izgultam, de a másik felől nagyon vártam a kezdő sípszót. Úgy érzem mindent megtettem a csapat érdekében, igyekeztem tudásom legjavát nyújtani. Hátvédként, utolsó emberként pedig nagy felelősség pályára lépni, de igyekeztem a teljesítményemmel meghálálni a bizalmat, amelyet kaptam a szakmai stábtól.
 
– Pár évvel ezelőtt el tudtad volna képzelni, hogy 20 évesen kezdőként lépsz pályára az első ligában?
 
– Egy 20 éves labdarúgónak elképzelhetetlenül nagydolog végigjátszani egy első ligás mérkőzést. Pár évvel a székely labdarúgó válogatottnál megkérdezték, hogy öt éven belül, hol szeretném látni magam. Akkor azt válaszoltam, hogy szeretnék egy első ligás csapat keretéhez tartozni. Fontos kiemelni, hogy keretéhez tartozni. Ezt három év alatt sikerült elérnem, de fontos megjegyeznem, hogy úgy a harmadosztályban, miként a másodosztályban sokat tanultam.


 
– Hogyan kerültél a Sepsi OSK-hoz?
 
– Magyarországról mikor hazajöttem, akkor a másodosztályban érdekelt FK Csíkszeredának, illetve a harmadik ligás FC Székelyudvarhelynek sem kellettem. Ezt követően igazoltam a Sepsi OSK-hoz, méghozzá a megyei bajnokságban (4. liga) érdekelt tartalékcsapatba, azzal a feltett szándékkal, hogy innen előre tudok lépni. Leo Grozavu érkezésével, novemberben, felhívtak a nagycsapatba, hogy decemberben pár perc erejéig bemutatkozzak az első osztályba, a legutóbbi meccsen pedig már végig a pályán voltam.
 
– Mennyire befolyásolta döntésedet, hogy a szintén csíkszeredai Ilyés Róbert másodedző lett az OSK-nál?
 
– Nagyban befolyásolta a döntésem! Robi számomra egy példakép, akivel még a harmadik ligában volt szerencsém együtt játszani az FK Csíkszereda színeiben. Nagyon sokat segít úgy a pályán, a sportéletben, miként a való életben is.
 
– A Jászvásár elleni bajnokin ott leszel a pályán?
 
– Hogy játszok-e azt még nem tudom. Maximális erőbedobással készülök, mint eddig, de a végső döntést az edzők mondják ki!
 

A rovat legfrissebb hírei