Vereség Norvégia ellen, a hajrában állt be Szondi és Pető Videó


Sérülés miatt viszont kimaradt végül az utazó keretből a Csíkszereda másik játékosa.

Péntek délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Spanyolországban edzőtáborozó román U18-as labdarúgó válogatott, amely 3-2-es vereséget szenvedett a „házigazda” Norvégia ellen.

Igen kérem, nincs abban semmi tévedés, hogy a norvégok voltak a házigazdák az Ibériai félszigeten, a La Mangában található edzőkomplexum tulajdonosa ugyanis a Norvég Labdarúgó Szövetség, írja az Román Labdarúgó Szövetség honlapja.

Ugyanonnan kiderül, hogy a vezetést Martin Palumbo szerezte meg a norvégoknak egy 30 méteres szabadrúgásból, majd az olasz felmenőkkel is rendelkező, az itáliai Udinesében nevelkedő játékos a szünet után kettőre emelte önmaga és csapata góljainak számát.

Nem sokkal később a Trömsdalen csatára, Sebastian Tounekti gólja után már 3-0-ra vezettek a skandinávok.

Florin Balan (Voluntari) a 65. percben szépített, majd a 75. percben beállt Szondi Botond (Csíkszereda) és Pető Leon (Mainz) is. A változtatások pedig nem maradtak eredmény nélkül, a ráadás perceiben Ahmed Bani (Dinamo) is betalált, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Rezumat U18: Norvegia - România 3 2

Tricolorii U18 au debutat cu o înfrângere la limită în cadrul turneului La Manga din Spania. Adversară a fost naționala similară a Norvegiei, gazda turneului, baza de pregătire aparținând federației nordice. Norvegia a deschis scorul în minutul 35 prin Palumbo, care l-a învins pe Tătaru cu un șut din lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri.

A Kolozsvári CFR kapusa, Hindrich Ottó ezúttal csak a kispadról szurkolhatott társainak, ám nála is rosszabbul járt Casiadi Bakó Soma, a Csíkszereda tehetsége ugyanis combsérülés miatt végül el sem tudott utazni a csapattal.

Románia vasárnap Portugáliával, kedden pedig Törökországgal csap össze La Mangában. A válogatott a 2021-es U19-es Európa-bajnokságra készül, amelynek házigazdaként automatikus résztvevője.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei