Nem ment a magyaroknak Montreux-ban!


A trófea visszahódítása helyett búcsú az első körben.

Nem sikerült továbbjutnia a svájci Montreux városában megrendezett Top16 elnevezésű rangos asztalitenisz-verseny első fordulójából a marosvásárhelyi Szőcs Bernadettének és a magyarországi Madarász Dórának sem. Románia másik képviselője, Elizabeta Samara viszont bejutott a negyeddöntőbe.

A világranglista 22. helyén álló Szőcs (aki ezzel a harmadik legjobb európai a lányok mezőnyében) a 47. holland Britt Eerlanddal csapott össze a szombati első fordulóban. A 2018-as kiírás győztese, a tavalyi ezüstérmese azonban sajnos folytatta a két héttel ezelőtti olimpiai selejtezőtornán mutatott nem túl jó formáját. A marosvásárhelyi kiválóság első szettjét ugyan még megnyerte 11-9-re, ezt követően viszont igazán meg sem tudta szorítani holland ellenfelét, aki 11-9, 11-8, 11-7 arányban nyerte a következő három szettet és végül 4-1-gyel jutott tovább.

Az első körben búcsúzott a 66. helyezett Madarász Dóra is. A magyar versenyző 4-2-re maradt alul a 37. helyezett ukrán Margarita Peszockával szemben.

Az Európa 16 legjobbját felvonultató versenyen Románia két versenyzővel is képviseltette magát a lányok között: a 34. helyezett Elizabeta Samara pedig be is jutott a negyeddöntőbe, miután 4-1-re legyőzte az orosz Jana Noskovát. Sokkal tovább azonban ő sem jutott, hisz a következő körben 2-4-re (9-11, 6-11, 11-13, 11-9, 11-9, 9-11) kikapott a címvédő német Petrissa Soljától.

„Csalódott és mérges vagyok, de tudom, hogy csak egy nehéz időszakon megyek keresztül. Tudom, hogy ez csak átmeneti, írta közösségi oldalán Szőcs a mérkőzést követően. Az utóbbi időben a játékom nincs a legmagasabb szinten, de korábban már bizonyítottam, hogy képes vagyok olyan teljesítményre és sokat fogok dolgozni azért, hogy ismét visszajussak a csúcsra. Ez a nehezebb időszak csak egy újabb motivációs tényező számomra a soron következő mérkőzések előtt. Hasonlóan keményen edzek majd (állóképesség terén, pszichikailag és taktikailag) annak érdekében, hogy ismét erősnek érezhessem magam. Nehezen tudom ezt elfogadni, de semmiképpen sem hagyom magam letaglózni, sőt, még erősebben térek majd vissza. Harcolni fogok álmaimért! Nehéz kihívás ez számomra Isten részéről, de elfogadom és tiszteletben tartom. Remélem, minél hamarabb jobb játékkal és eredményekkel állhatok elő”, fogadkozott a kontinens egyik legjobbja.

Aki megköszönte a szurkolók támogatását és leszögezte: elfogadja a fájó kritikákat is, „mert azok még erősebbé tesznek”.

fotó: facebook.com/pg/frtmromania

A rovat legfrissebb hírei