Harmadik a romániai válogatott


Érvényesítették a papírformát Észtország ellen.

 A Nottinghamben zajló jégkorong olimpiai selejtező torna J jelű csoportjában a Románia – Észtország mérkőzés vezette fel az utolsó napot.

A többségében székelyföldi jégkorongozót a soraiban tudó romániai csapat ezúttal esélyesként lépett jégre. Ennek megfelelően már a 3. perc elején meg is szerezték a vezetést Butucsnov révén. A kontrákra berendezkedő észtekben viszont ekkor még volt tartás és a 11. percre megfordították az eredményt. Ez sem maradt tartós miután Boriszenko a 16. percben kihasználta az első emberelőnyt.
 
A második felvonástól kezdve viszont már felborult a pálya. Rokaly Szilárdék hatalmas tempót kezdtek diktálni. Ennek a meccs felénél lett meg az eredménye miután Rokaly Szilárd szerzett egy némiképp szerencsés gólt, majd nem sokra rá Tranca Dani is betalált.
 
Az záró felvonás első felében végképp eldőlt a mérkőzés sorsa. Tranca Dani mesterhármasig jutott, míg mellette Butucsnov is betalált. Igaz az észtek is bevittek egy találatot.
 
Gecséék ezúttal könnyedén érvényesítették a papírformát a Divízió I/B csoportos ellenfelével szemben, akiket egy éve a világbajnokságon csak hosszabbításban tudtak legyűrni. Igaz ez az észt válogatott egy megfiatalított keret.
 
Olimpiai selejtező, 3. forduló
Románia – Észtország 7–3 (2–2, 2–0, 3–1)
Gólszerzők: Butucsnov (3., 50,), Boriszenko (16.), Rokaly Sz. (31.), Tranca (35., 42., 54.), illetve Slessarevski (3.), Saskin (11.), Andrejev (45.).
 
Fotó: iihf.com

A rovat legfrissebb hírei