Szatmárnémetiben zárult a kör


Rangos nemzetközi tőrverseny helyszíne volt a Stahl Katalin Vívóterem.

Románia mellett Ukrajna 14,, Magyarország 12, Hollandia 5, Moldova 5, Fehéroroszország 5, Szlovákia 4, Horvátország 3, Szerbia 2, Bulgária 2, Franciaország 2, valamint Görögország, Izrael, Olaszország, Svédország és Törökország 1-1 versenyzővel képviseltette magát a kadett, azaz 17 évnél fiatalabb lányok számára kiírt versenyen.

A tornán totális volt a hazai fölény, egyéniben ugyanis a bukaresti Karina Vasile, csapatban pedig a Dinca Andreea, Denisa Manescu, Teodora Sofran és Vasile alkototta román együttes nyert. Érdekesség, hogy a dobogóra Ukrajna két csapata fért még fel, míg Magyarország végzett a negyedik helyen a 14 egységet felvonultató csapatversenyen. Utóbbinak edzője nem más, mint a szatmárnémeti Gombola András.

Ami az erdélyi magyar versenyzőket illeti, az aradi Miti Bikfalvi Ingrid a 15., a szatmárnémeti Draveczky Rebeka és Virág Diána pedig a 70., illetve a 73. helyen végeztek.

Meg kell említenünk továbbá, hogy a versenyen a legjobb szatmári tőrözőt évről-évre Stahl Katalin-díjjal tüntetik ki. Idén a 9. helyen záró Teodora Sofran érdemelte ki a díjat, amit a legenda leányától, az egykori Európa-bajnok Stahl Krisztinától, valamint Kereskényi Gábor polgármestertől vehetett át.

A rovat legfrissebb hírei