Drámai küzdelem, történelmi besztercei siker Érden!


Magyarországon zárta a csoportküzdelmeket mindkét erdélyi gárda.

Fantasztikus sikert ért el vasárnap délután a Besztercei Gloria női kézilabdacsapata: utolsó másodpercben lőtt góllal 24-24 arányú döntetlent harcolt ki Érden, ezzel pedig bejutott az EHF Kupa egyenes kieséses szakaszába! Mindezt úgy, hogy a klub korábban még soha nem szerepelt egyetlen európai kupában sem!

Mi több, emlékezhetünk rá, a Gloria elbukta az EHF-kupa selejtezőit a Corona Brassó ellen. Csakhogy később kiderült – és ebben a pletykák szerint a beszterceiek is érintettek –, hogy a Corona szinte teljes kerete doppinglistás eljáráshoz folyamodott, ezért az EHF kizárta őket, helyüket pedig a Gloria vehette át.

Ám ki emlékezett már erre, amikor Valentina Ardean Elisei az utolsó másodpercben továbblőtte csapatát.

Igazi ki-ki meccs volt az érdi találkozó, amely ennél izgalmasabban és érdekfeszítőbben, drámaibban nem is alakulhatott volna. Az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladt a két gárda, egyedül a szünet előtt vezetett két ponttal a Gloria. Ennél nagyobb különbség viszont soha nem volt a két gárda között. A 12-12-es első félidő után végig az erdélyiek vezettek, az utolsó percre mégis 23-23-al fordultak a felek.

Ekkor jött Jovana Kovacsevics és 14 másodperccel a vége előtt meglőtte önmaga 6. gólját, ami továbbjutást jelentett az Érd számára. Csakhogy a Besztercének volt egy támadásnyi ideje, az utolsó másodpercben pedig érkezett Ardean Elisei.

A többi már történelem!

A C csoport másik meccsén a dán Odense 33-20-ra nyert a lengyel Lublin otthonában. Ezzel az Odense nyerte meg a csoportot 10 ponttal, megelőzve a 2 győzelmet és három döntetlent (!), valamint egyetlen vereséget elérő Besztercét, amely így 7 ponttal zárt.

Az Érd lett a harmadik 6 ponttal, a Lublinnak pedig be kellett érnie egyetlen pontocskával.

A B csoportban már csak a Siófok számára volt tétje a Magura Nagydisznód elleni mérkőzésnek. A magyarok számára a csoportelsőség miatt volt fontos a győzelem, míg az erdélyiek az összes meccsüket elveszítették korábban, így nem volt esélyük a továbbjutásra.

És nem volt esélyük a címvédővel szembe sem. Ugyan a 22. percben még 10-10 volt az állás, a szünetre már 15-12-re vezetett a Siófok. A pihenő után pedig már csak a hazai győzelem aránya volt a kérdés. Végül 34-22-re nyert a Siófok a Nagydisznód ellen.

A csoport másik meccsén a horvát Podravka hazai pályán 29-31-re kikapott a dán Köbenhavntól. A csoportot a Siófok nyerte meg 10 ponttal, második lett a Podravka 8 ponttal, harmadik a Köbenhavn 6 ponttal, míg a Nagydisznód neve mellett egyetlen pont sem szerepel.

fotó: http://europeancup.eurohandball.com/

A rovat legfrissebb hírei