Hatalmas udvarhelyi siker Segesváron


Menetel a Szejke SK a férfi kézilabda másodosztályban.

 Megállíthatatlanul robog a csoportgyőzelem felé a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata, amely ezúttal a Segesvári VSK ellenfele volt.

Az eddigi gyakorlattól eltérően vasárnap rendezték a találkozót a segesvári Radu Voina sportcsarnokban, s ez a legutóbbi találkozóhoz képest a nézők számában is megmutatkozott, jóval többen voltak kíváncsiak az összecsapásra, mint tavaly ősszel.
 
A Szejke jól kezdett, jobban is játszott az első percekben, egy-két gól előnye mindig volt, de ellépnie nem sikerült, a hazaiak szívósan tapadtak. A Szejke SK egyik kulcsjátékosát, Balázs Botondot többször is kivették a játékból, de Feketének, Tăuțean sikerült távolról is gólokat szereznie, még emberhátrányban is. Jobb kiválóan védett, az első félidőt majdnem 50%-kos aránnyal hozta le (10 gól, 11 védés), ziccereket is kifogott.
 
Fordulás után egy darabig kiegyenlített volt a játék, aztán a játékrész közepén nagyon elkapta ellenfelét a Szejke: hiába kért időt a hazaiak edzője, hiába kiabáltak egyre hangosabban és egyre sportszerűtlenebbül a szurkolóik, a Szejke megállíthatatlan volt, feladta a leckét ellenfelének – kilenc góllal is vezetett a csapat. A mintegy száz, végig nagyon kitartóan és sportszerűen szurkoló udvarhelyi néző nagy örömére egymás után jöttek a szebbnél szebb gólok, Tăuțean hatalmas bombákat zúdított a kapuba, de a születésnapját ünneplő, segesvári nevelésű Palatka is dobott egy nagy gólt, Pál Szilárd egy időkérés után kínaiból ejtett, de előtte Fekete és Komporály is finoman verték át a hazaiak kapusait. Segesvár próbált kapaszkodni, durváskodni is, de ezt a meccset a Szejke simán lehozta, továbbra is maximális pontszámmal vezeti a táblázatot.
 
Férfi másodosztály, C csoport, 12. forduló
Segesvári VSK – Székelyudvarhelyi Szejke SK 24–30 (10–11)
A Szejke SK felállítása: Jobb (15 védés / 16 kapott gól) – Csibi 1, Kopacz, Balázs 4, Fekete 4, Kónya 4, Jére 5. Csere: Orbán (0/8) – Komporály 3 (1), Szilveszter, Mihály 1, Tăuțean 6, Pál Szilárd 1, Lőrinczi, Palatka 1. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
 
Fotó: kezilabda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei