A Sepsinek kedvezett a szerencse a Román Kupában


Hétfőn kisorsolták a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőinek párosításait.

Hétfőn a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában kisorsolták a Román Kupa negyeddöntőinek párosításait, amelyekben két erdélyi csapat is érdekelt. Egyikük, a sepsi szerencsésnek érezheti magát, másikuk, a Hermannstadt viszont a legpechesebbnek. A papírformát azonban a pályán igazolni kell. És erről pontosan a Hermannstadt tudna mesélni. Na meg a FCSB.

A két gárda ugyanis történelmük során először a 2018-as kupasorozat negyeddöntőjében találkozott egymással. Az akkor második osztályú nagyszebeniek az ország leggazdagabb, legeredményesebb klubját fogadták – és győzték le nagyon simán 3-1-re.

Mindennek azért lett most hirtelen aktualitása, mert a hétfői sorsolás szeszélye következtében, szinte napra pontosan két évvel később ismét összecsaphat egymással a két csapat. Most is a negyeddöntőben – és most is Nagyszebenben lesz a mérkőzés. Csakhogy most már a hazaiak is az első osztályban szerepelnek. Edzőjük pedig az egykori magyar válogatott Miriuta Vasile.

Lényegesen szerencsésebbnek érezheti magát viszont a Sepsi, a szentgyörgyiek ugyanis az egyetlen, még versenyben maradt második osztályú csapathoz, a Petrolul Ploiestihez látogathatnak.

A Román Kupa negyeddöntőinek mérkőzéseit március 3–5. között rendezik.

Íme a negyeddöntők párosításai:
Petrolul Ploiesti – Sepsi
Hermannstadt - FCSB
Academica Clinceni – Dinamo
Iasi - Craiova

fotó:  facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei