Nem volt sikertörténet a barcelonai hétvége


Két szatmárnémeti párbajtőröző is tagja volt a román válogatottnak.

Nem sikerült a legjobban a hétvégi barcelonai Világkupa a román női párbajtőr válogatott számára. A két szatmárnémeti lánnyal is felálló csapat ugyanis a csalódást keltő 13. helyen végzett.

Nagyban betudható ez persze annak is, hogy a válogatott legnagyobb sztárja, az olimpiai bajnok Ana Maria Popescu megsérült az egyéni küzdelmek során, így a csapatversenyen már nem vehetett részt. Nélküle pedig a Bianca Benea, Alexandra Predescu, Amalia Tataran és Veres Gréta alkotta csapat előbb 45-23 arányban legyőzte Szingapúrt, ám a következő fordulóban 45-38-ra kikapott a végül bronzérmes Amerikai Egyesült Államoktól. A döntőben Dél-Korea Kínát győzte le.

Egyéniben a szatmárnémeti Veres Gréta Annamária a selejtezőkben előbb legyőzte a venezuelai Patrizia Piovesant (15-10), majd a brit Hannah Nesbittet (15-7), ám a spanyol Laura Aznar, az egyiptomi Sara Nunu, a brit Maria Sica, a lengyel Sofia Janelli, a kínai Ju Sihan és a szlovák Laura Sasvariova alkotta csoportból már jutott tovább, így a 96. helyen zárt a 273 versenyzőt felsorakoztató mezőnyben.

A másik szatmárnémeti lány, Tataran Amalia a 16. helyen végzett, miután a nyolcaddöntőben kikapott az olasz Mara Navarriától.

Az egyéni versenyt amúgy az észt Katrina Lehis nyerte a francia Louis Marie Alexandra és az orosz Tatjana Gudkova előtt.

fotó: facebook.com/veresgreti

A rovat legfrissebb hírei