Dán ellenfelet kapott a Beszterce


Az erdélyiek örülnek, hogy nem a Siófokkal kell összecsapniuk.

A dán Herning Ikast Handbold lesz a Gloria Beszterce ellenfele a kézilabda női EHF-kupa negyeddöntőjében, derült ki a kedd délben megtartott sorsoláson.

„Ezen a szinten minden mérkőzés nehéz. A Siófok extrém nehéz ellenfél lett volna, ám a német Thüringer és az Ikast is Európa nagyon erős csapatai közé tartozik”, fogalmazott a sorsolás után Horatiu Pasca. „Az Ikast játékosai hozzá vannak szokva a komoly téttel bíró meccsekhez. Előny számukra, hogy a visszavágót Ikastban játsszuk. Ennek ellenére nekünk is megvan a magunk esélye, ezért pedig a végsőkig harcolni fogunk”, tette hozzá a Gloria edzője.

A dánok az orosz Lada Togliatti, a norvég Störhamar és a német SG BBM Bietigheim előtt nyerték meg a D csoportot. Az Ikast nagy név az európai kézilabda palettáján, hiszen amellett, hogy 4-szeres dán bajnok és 8-szoros Dán Kupa-győztes, kétszer nyerte meg a KEK-et (2004, 2015), kétszer az EHF-kupát (2002, 2011), egyszer-egyszer pedig a City-kupát (1998) és a Klubcsapatok Európa-bajnokságát.

Ehhez képest a beszterceiek első alkalommal léphettek ki az európai porondra…

Érdekesség, hogy az erdélyi gárda találkozott már ebben a szezonban dán csapattal. A csoportküzdelmek során nagyon simán, 25-19 arányban kikaptak az Odense otthonában, Besztercében viszont 25-23-ra sikerült visszavágniuk.

A negyeddöntők első mérkőzését február 29-én vagy május 1-én Besztercében rendezik, a visszavágóra egy hét múlva kerül majd sor a mindössze 15.000-es lélekszámú Ikast városában.

fotó: http://europeancup.eurohandball.com/

A rovat legfrissebb hírei