Galac – Csíkszereda harc a négyesdöntőért


Nem történt meglepetés a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőiben és jöhet egy kőkemény rangadó a Final Fourért.

Letudták a csapatok a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőit az elmúlt napokban, ahol nem születtek megelepetések és kivétel nélkül minden párharcban az előzetesen esélyesnek vélt alakulat lépett tovább.

A leginkább kiegyensúlyozott összecsapást Székelykeresztúron rendezték, ahol a házigazda Egyesülés, aki egyébként a megyei bajnokságból jutott a nyolcaddöntőig, a második ligában érdekelt Kézdivásárhelyi KSE-t fogadta. Az igen szoros, fordulatokban gazdag mérkőzésen az első félidőben kialakult a végeredmény. A KSE nyitotta gólparádét, majd a keresztúriak kétszer is vezettek, hogy a szünetre a vendégek 4–3-as előnnyel vonultak. A Zeyk Domokos Szakközépiskola tornatermében összegyűlt nézők a folytatásban nem láthattak több gólt, bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Ezzel pedig a háromszékiek jutottak tovább a negyeddöntőbe. Itt egy újabb székelyföldi rangadó vár rájuk, hiszen az FK Székelyudvarhellyel mérik össze erejüket.

A negyeddöntő slágermeccse viszont nem ez lesz! A Galaci United ugyanis érvényesítette a papírformát a Jászvásári Poli ellen, így összejött a Galac – Csíkszereda párharc. Slágermeccsnek számít, hiszen a felek kiemelkednek a romániai mezőnyből, ráadásul a tavalyi bajnoki címért is ezen alakulat küzdött.

A negyeddöntő párharca egy meccsen dőlnek el és a győztesek továbblépnek a Final Fourba, amely helyszínét majd a továbbjutó csapatok függvényében jelölik ki.

Román Kupa, nyolcaddöntők
Marosvásárhelyi VSK – Dunarea Calarasi 2–8 (0–5)
Gyergyóremetei Kereszthegy – Temesvári Informatica 2–5 (0–4)
Ceahlaul Piatra Neamt – FK Székelyudvarhely 5–12 (3–8)
Fortius Buzau – Kolozsvári Clujana 3–10 (1–7)
Gyergyózentmiklósi Inter – Csíkszeredai Imperial Wet 0–10 (0–6)
Székelykeresztúri Egyesülés – Kézdivásárhelyi KSE 3–4 (3–4)
Jászvásári Poli – Galaci United 0–6 (0–3)
Dévai West – Dévai Autobergamo 1–7 (0–3)
 
A negyeddöntőben
Temesvári Informatica – Dunarea Calarasi
Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet
FK Székelyudvarhely – Kézdivásárhelyi KSE
Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / Pál Zoltán / Archív

A rovat legfrissebb hírei