Őrségváltás az élen


Három hazai győzelem mellett egy vendégsikert könyvelhettünk el a jégkorong Erste Ligában.

A nemzetközi szünet után rögtön erdélyi rangadóba szaladtunk bele, hiszen a Brassói Corona a Csíkszeredai Sportklubot fogadta. A rangadó ráadásul dupla fontosságú volt, hiszen úgy a jégkorong Erste Liga, miként a román bajnokság küzdelmeibe is beleszámított.

A hazai oldalról épp a meccs előtt Érsekújvárra igazoló Labrecque hiányzott míg a túloldalon a hiányzók listája sokkal veretesebb volt. Sérülés miatt ugyanis hiányzott a kapitány Papp, az alkapitány Becze, továbbá a kanadai táblázat élén levő Shalla és a kitűnő előkészítő McLean. Ami rossz hír a csíki oldalon, hogy a sérültek közül Becze számára könnyen meglehet, hogy a szezon befejeződött, hiszen térdsérülése miatt előreláthatóan 6-7 hetet kell kihagyjon.

A találkozó ennek ellenére kiegyenlített játékot hozott, sőt a Sportklub sokkal jobban élt a helyzeteivel és két harmad alatt 2–0-s előnyre tett szert miután Rokaly Szilárd az első, míg Fodor Csanád a második felvonásban volt eredményes. A záró felvonásra nagyon határozottan jött ki a Corona és gyorsan szépített Tranca Dani révén, majd egyre nagyobb nyomást helyeztek az elfáradó csíki védelemre. Ennek pedig meglett az eredménye hiszen Brown a hajrában egyenlített. Góljához viszont a videóbírót is segítségül hívták. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés jöhetett a hosszabbítás, ahol a hazaiak a 64. percben Molnár Zsombor góljával döntöttek.

A felsőházban további egy rangadót rendeztek méghozzá Dunaújvárosban, ahol az Acélbikák a listavezető Ferencváros-Telekomot fogadták. A vendégek az első felvonásban nagyon beragadtak és 5–2-es hátrányba kerültek. A második felvonástól minden erejüket mozgósították, de végül egygólos vereség lett a jutalmuk.

Az alsóházban is két találkozó volt napirenden. A Gyergyói HK a Fehérvári Titánok vendége volt, mondhatni tétnélküli meccsen. A Fehérvár kihagyta az első fórt, míg a Gyergyó élni tudott a lehetőséggel, és Tendler góljával a 7. percben előnybe került. A Titánok a meccs felénél kettős fórban támadhattak majdnem két percig, de ebből nem tudták bevenni Cooke kapuját, ám nem sokkal később Almási egyenlített. A Gyergyó másfél perc múlva válsazolt, Tendler újabb emberelőnyt váltott gólra. A hazaiak az utolsó harmadban is próbálkozhattak emberelőnyben kétszer egymás után, de a második alkalmával a Gyergyó kihasznált egy védelmi hibát, és Valdix is betalált. A vendégek okosan őrizték a vezetést, és azt is kivédekezték, hogy a hajrában a Fehérvár hat a négy ellen rohamozott.

A záró meccset Újpesten rendezték, ahol a Schiller-Vasas HC vendégeskedett. A vendégek részéről a tét a rájátszás lehetőségének életben tartása volt. Ehhez győzni kellett volna. A fiatal Vasas játékosok jól is tartották magukat, de végül kénytelenek voltak vereséget szenvedni.

A felsőházban a Dunaújváros-Ferencváros kettős hajt az elsőségre, míg az alsóházban eldőlt, hogy a Vasas és a Hokiklub számára, függetlenül a további eredményektől, a jövő hét elején véget ér az idény.

Erste Liga, felsőház
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0) - hosszabbítás után
Gólszerzők:
Tranca (41.), Brown (55.), Molnár Zs. (64.), illetve Rokaly Sz. (16.), Fodor (31.).

Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros-Telekom 5–4 (5–2, 0–1, 0–1)

Az állás: 1. Dunaújváros 13 pont / 5 meccs, 2. Ferencváros 13/5, 3. Debrecen 9/4, 4. Brassó 9/6, 5. Csíkszereda 7/6.

Erste Liga, alsóház
Fehérvári Titánok – Gyergyói HK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Gólszerzők:
Almási (34.), illetve Tendler (7., 36.), Valdix (48.).

Újpest – Schiller-Vasas HC 5–1 (0–0, 2–1, 3–0)

Az állás: 1. Gyergyói HK 18/5, 2. Újpest 16/5, 3. Titánok 13/6, 4. Hokiklub 4/6, 5. Vasas 4/6.

Fotó: Daniel Maximilian Milata / Maxims Sports / facebook

A rovat legfrissebb hírei