Szondi Botond: Egyik labdámból gól is lett!


A fiatal csíkszeredai játékos csak a védelemben elkövetett hibák miatt elégedetlen.

Három mérkőzéses felkészülési tornán vett részt a napokban a román U18-as labdarúgó válogatott a spanyolországi La Mangában. A 2021-es, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő csapat három magyar (származású) játékossal a keretben előbb 3-2-re kikapott Norvégiától, majd 2-1-re Portugáliától, végül pedig 3-2-re legyőzte Törökországot.

Daniel Oprescu szövetségi kapitány ezúttal sérülés miatt nem számíthatott Casiadi Bakó Soma játékára, de ott volt az FK Csíkszereda másik kiválósága, Szondi Botond (18-as mezben), továbbá a Kolozsvári CFR mindössze 17 éves kapustehetsége, Hindrich Ottó (a kapus) és a Mainz csatára, Pető Leon (16-os számú mezben).

„Elégedett vagyok a tornával, szerintem jól ment a játék, nagyon élveztem a túrát”, fogalmazott megkeresésünkre Szondi Botond, aki az utolsó mérkőzésen nem kapott lehetőséget, a norvégok ellen a 75. percben állt be, a portugálok ellen pedig ugyanakkor cserélték le.

„A norvégok ellen csak 20 percet kaptam, de kihasználtam azt és rengeteg labdát szereztem. Az egyikből még gólt is rúgtunk. Sajnos nem sikerült kiegyenlítenünk, de nagyon kiegyensúlyozott meccs volt. A mi hibánkból rúghatták a gólokat”, bosszankodott.

Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a portugálok elleni találkozó is. „ Portugália ellen nagyon jól, agresszívan játszottunk. Ismét szépen felépítve rúgtuk a gólokat, ők pedig a mi hibánkból”, elégedetlenkedett a fiatal játékos.

A torna krónikájához tartozik továbbá, hogy Hindrich a második mérkőzést végigvédte, a harmadikat pedig szünetig. Pető mindhárom alkalommal bizonyítási lehetőséget kapott: Norvégia ellen 15, Portugália ellen 65, Törökország ellen pedig 26 percet.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei