A román kenulegenda is búcsúzik Wichmann Tamástól!


A négyszeres olimpiai bajnok „életre szóló barátnak” nevezte a szerdán elhunyt magyar legendát.

Nem csak a magyar, de a nemzetközi sportvilágot, kenutársadalmat is megrázta a hír kedden délután, hogy életének 72. évében, hosszas betegség után elhunyt a kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok Wichmann Tamás.

A sportembertől egyik legnagyobb riválisa, a román Ivan Patzaichin is megemlékezett, akihez rendkívül szoros barátság kötötte. A négyszeres olimpiai bajnok ezt írta hivatalos Facebook-oldalára.

Ivan Patzaichin

Pe 4 februarie a fost ziua prietenului meu drag, mplinit 72 de ani, dar cine îi mai numără? Mai bine ținem socoteala amintirilor frumoase, așa cum e cea mai recentă* (și o împărtășesc cu voi în filmulețul de mai jos pentru ca m-a emoționat foarte tare), de la aniversarea surpriză de ziua mea din noiembrie trecut (70 de ani, dar așa cum spuneam, cine îi mai numără?).

„Elveszítettem ma Wichmann Tamást, egy életre szóló barátomat, egy igazi őserőt. Olyan ellenfelem volt, aki értékesebb sportolóvá tett, de mindenekelőtt egy olyan barát volt, aki értelmesebb emberré tett. Nyugodj békében!”.

 
Patzaichin egy videót is megosztott bejegyzésében. Ezen azokat a pillanatokat örökítették meg, amikor tavaly Wichmann Tamás volt Patzaichin 70. születésnapjának meglepetésvendége. A felvételen Wichmann románul is felköszönti barátját, majd elénekeli neki Louis Armstrong „What a wonderful world” című klasszikusát.

Patzaichin ezt a videót február 7-én Wichmann Tamásnak címezte, annak 74. születésnapján. Üzenetében többek között „drága barátomnak” nevezte a magyar legendát, akinek azt üzente, „ne az életkort, hanem a közös szép emlékeket tartsák számon”.

Bejegyezését a következő, magyar nyelvű üzenettel zárta: Boldog születésnapot! Milyen szép a világ. 

Security Check Required

(null)

Patzaichin megrendítő bejegyzésére több százan nyilvánítottak részvétet, sokan magyar nyelven. „Addig tart a versenysport éltető reménye, amíg ilyen példaképek szerepelnek benne, mint Tamás és Te – Indián! (ez Patzaichin beceneve, szerk)”, írta például Novák Csaba.

 

A rovat legfrissebb hírei